søndag 6. juli 2008

Midt i prosessen og valgets kvaler

Her er det travle og innholdsrike dager! Noen av dere husker kanskje innlegget mitt om
tapetborder med hønemotiv og okergule vegger?..Vårt nyinnkjøpte rekkehus begynner nå så vidt å ta form, og bevege seg vekk fra sin orginale (!) look.. Fra å se slik ut i stua for noen dager siden ...

...ser det nå slik ut! Panelen er lagt, og vi har fått grunnet et strøk. I skrivende stund er den flinke og entusiastiske oppussermannen min og en snill bestekompis og maler andre strøk:) På lille frk. Pinks rom er både panelen på vegger og tak oppe, så vi er i gang! Utrolig gøy å forme hjemmet helt fra bunnen av!

Men jeg hadde glemt hvor mange små og store valg som følger med en oppussingsprosess!! Og for første gang er mannen og jeg litt uenige i et viktig valg! Tapet eller ikke på fondveggen på kjøkkenet! Jeg heller litt mot å ikke ha tapet, men er ikke urokkelig - det er jo veldig stilig også. Jeg bare husker jeg irriterte meg grønn sist jul når vi hadde tapeten på det nederste bildet her på kjøkkenet; det ble jo så vanskelig å pynte til jul med en sånn bråkete, sommerlig tapet som bakgrunn. Men fornuftige mannen sier at man kan ikke basere innredningen på en uke av året.., og det er jo sant. Samtidig er jo den uka en veldig viktig uke i løpet av året for en innredningsgal ..;) Hihi! Valgets kvaler som dere ser! Mannen liker det litt nøytrale, som under:

Jeg er mer der at skal vi først ha tapet, må vi ta av litt, og velge noe litt sprelsk;) Som denne:
Eller denne:

Eller denne, som visstnok var heelt uaktuell.. Kan ikke skjønne det;)

Utrolig nok ble vi for 4 år siden enig om denne på kjøkkenet, uten diskusjon av noen slag faktisk! Tapet fra Designers Guild

Ser ikke bort i fra at vi ender opp med en hvit vegg, jeg ;) Hva synes dere?

21 kommentarer:

fru vims sa...

den var veeeldig fin den turkisblomstrete veggen da. :D
jeg tror jaggu jeg er enig med mannen din denne gang \o/ *hyl*

men så skjønner jeg deg godt også, det finnes ikke en tapet som ikke er julete, men som likevel kan passe til jul??

gleder meg til fortsettelsen, og lykke til ;)

Anonym sa...

Hei fru Pink!
Syns du/dere skal velge noe nøytralt jeg. Da står du fritt i valg av farger som du kan pynte med. Rødt,turkis,rosa,gult osv.
Lykke til med valget.

ceciliegrut sa...

Den øverste tapeten du viser syns jeg var aller finest. Men den turkise var også veldig fin! Jeg er så glad i tapeter jeg, og det er jo ikke no problem å tapetsere om igjen på en vegg hvis man blir lei. De har jo et enormt utvalg, og jeg blir aldri lei av å gå å kikke i fargehandler.. Får lyst å kjøpe en rull av hver og lime på lerret.. Det går jo også ann hvis du velger en hvit vegg..

Lykke til, fint blir det nok uansett!

Mys liv och hem sa...

Jag tycker de är fina allahop men jag tycker den första passar bäst i ett kök.Jag är lite feg så jag skulle nog ha haft neutralt och öst på med mönster i kuddar och gardiner eller dukar i stället.Den turkosa skulle vara läcker bakom en glasruta bakom diskbänken.Ha en skön dag

lilleann sa...

Hei! Er enig at det er artig å prøve noe litt "utenom det vanlige" og alle tapetene var fine! Er selv bare redd man fort kan bli litt lei...så jeg hadde nok valgt tapet nr. 1...som mannen din likte...Men det blir sikkert fint uansett! :) Blir spennende å se hva dere ender opp med, lykke til :)

Aina sa...

Jeg er vel enig med resten av gjengen her, at nr.1 var finest og at en ikke kan basere seg på en uke.
MEN søsteren min har en turkis vegg på stuen, ikke ulik den du viste, og det er skikkelig lekkert.
Kan jo pynte med hvitt og sølv julepynt?
Ikke enkelt dette, lykke til verfall.

Klem fra Aina.

mali-mo sa...

Hehehe...valgets kvaler skjønner jeg!!! Så flinke dere har vært! Syns dere har fått gjort mye på kort tid jeg, imponerende!

Vi skulle jo jobbe som gale på hytten i helgen, men endte opp med lørdagsgrilling og bading ;9 Ineffektivt? Jepp!! Men veldig koselig, da... Vi fikk iallefall båret ned materialene. Men militærdisiplin må snart settes inn, vi har skjøvet frem innflyttingsdatoen for annekset en smule, for å si det sånn :)

Var det ikke veslepinkens soverom som skulle bli rødt og hvitt forresten? Eller husker jeg feil? Skal bli spennende å se!

Er ikke noen kløpper på tapet jeg, så jeg må si meg litt ubesluttsom her. Den øverste må da fungere fint fargemessig til jul? Tenker den er så nøytral at etpar-tre reinsdyr fort fjerner ethvert tegn til sommerlighet. Lykke til med valget, jeg er helt sikker på at det blir stilig!

Persilja sa...

Våga! Tänk inte så mycket, låt magen bestämma! Jag har börjat försöka inreda utan så stort allvar och det blir oftast bäst då. När jag vågar ta ut svängarna. Ta en riktigt vacker mönstrad tapet (min favorit av dina var den turkosa). Sen kan ni ju alltid måla över efter några år om ni lessnar. Jag vet. Det kostar ganska mycket med tapeter så man vill vara säker och det finns så många att välja på , det är INTE lätt. Men det är såååå mycket lättare att råda andra! haha!
Men var MODIG!!!!

Persilja sa...

Nu ska jag göra det ÄNNU svårare för er:

http://tapetorama.se


God jakt! ;D

Storeflittig sa...

Hei hei! Vi har vært på svina i dag, hehe:) Kom akkurat hjem med 100 kg speltmel i bagasjen. Mamma er sprø:)

Jeg er lett tilhenger av noe med farge i:) Særlig den turkise.

Var innom rusta i dag. utrolig nok, de har et par tapeter der som er sinnsykt fine. Prisen? 99,- pr rull!

men... når en først skal ha tapet er det kanskje kult med noe "ekslusivt".

kan jeg foreslå noe som er super super trendy? passer aldeles ikke inn i noe julehus, men den er bare så sinnsykt lekker:) cole & son's cow parsley i gul, men super også i blå og rosa.

Storeflittig sa...

ps: et tips for å kjøpe tapet er: dra til london på billigbillett, og kjøp sinnsykt kul tapet hos next(next.com)en rull koster ca 15 pund, slik at du får vanvittig rå tapet, og en gratis ferie på kjøpet. lurt, ikke sant? og jeg blir lett med, hehe!

tinemor sa...

Ja, jeg er nok tapetdame med stor M, så jeg sier jo selvfølgelig må du har tapet!!!!

GundaM sa...

Henger meg på Fru Vims, den turkise var nydelig da;)

Ellers blir jeg gjerne med dere entur til London og shopper "billig" Hihi. Ha ei flott uke der ute og gjør det du tenkte på først...

Miriam sa...

Her var det masse stilige tapeter! Så gøy! Synes den siste fra Sandberg var knall stilig, men den var visst uaktuell ifølge din mann ;) Jeg holder en knapp på å kjøre på å være litt sprø. (Men det er jo enkelt for meg å si som ikke skal gjøre det selv. Selv hadde jeg vel endt med å være ei pingle og tatt noe nøytralt :D ) Lykke til med valget! Miriam :)

Tiril sa...

Min smak er lyse malte vegger,Da kan du boltre deg i farger rundt, før tapenserte jeg stadig vekk, etter at jeg rulla fransk grå, eller eggehvit over ,har jeg aldri angra, men du må følge din egen smak.
Lykke til :)))

borghild sa...

He he, det er ikke alltid en er like enig med sin kjære... Jeg er ikke bevandret i tapetens (eller heter det tapetets?) verden, har aldri satt opp en/et tapet i hele mitt liv, selv om jeg har gjort mye annet. Men feig som jeg er, hadde jeg valgt den første. Du vet, heller farger på detaljer osv. Men jeg må jo også si at det/den storblomstrete tapetet/n kler deg veldig:-) Klem B:-)

borghild sa...

Det heter forresten et tapet, tapetet... Så da vet jeg det:-) B:-)

Kaos sa...

Jeg syns den førte var kjempefin! eller alle var superfine men kjedelige meg må jo ha det nøytralt... *rister på hodet av meg selv mens jeg håper en gang jeg blir mer vågal når det gjelder interiør og farger*

Lykke til med videre oppsussing! Dere gjør en kjempejobb!

Living White sa...

Jeg likte den første og den tredje. Tapet er supert så lenge man ikke dekker hele huset med det, men har det på en vegg som ett aldri så lite kunstverk:)

Synnøve sa...

Sukk, det er jo så mange lekre tapeter å velge mellom, at jeg skjønner godt at dere sliter...! Vi har en fondvegg i stua, og brukte litt tid på å finne den riktige, for mannen skulle jo tåle å se den han også, hihi... ;) Jeg tittet bl.a på den fra Sandberg jeg også, men det var visst ikke aktuelt nei, kremt... Men så fant vi en fra Sanderson som begge falt helt for med en gang, og da var det gjort. Den er ganske nøytral i svakt grønn og offwhite, men gjør mye for varmen og stemningen i hele stua synes jeg, klarer ikke helt å se for meg en hvit vegg der nå... Og så tåler den julepynten også, hehe ;) Lykke til! Synnøve

Sisselle sa...

Må komme med en kommentar selv om det er et litt gammelt innlegg..er kommet i samme dilemmaet her jeg..skal male stua i nærmeste framtid(...)og har begynt å bli mer og mer sikker på at jeg vil ha en vegg med tapet...men hvilket tapet????Såååå mange fine..liker det turkise jeg,har sett på det..men så var det tvilen da...nøytralt eller ikke nøytralt..?Skal legge ut mitt dilemma mellom tapetvalg snart..for litt hjelp ..sukk..:)