onsdag 17. desember 2008

Julepyntekos..

.. er det som foregår hos oss om dagen. Mens vi farter mellom juleavslutninger av alle slag, hører 6-åringen synge Tenn lys på julekonsertene eller drar inn de siste julegavene, synes jeg vi er flinke til også å prioritere både julepyntekosen og julekosen:) Jeg koser meg med chai te, som jeg bare liker på denne årstiden (?), og stuller og steller og stresser bittelitt. Regner med det lyder velkjent for de fleste?:)
Blant annet har jeg sydd en julepute siden sist. Jeg tror jeg har sett ideen hos noen tidligere, men klarer ikke å huske fra hvem!! (Ellers hadde jeg linket.) Den det gjelder får evnt. be meg skamme meg i en kommentar;-)


I den ytterste gangen vår har jeg vært fremme med malekosten de siste dagene.. Den ble som eneste rom malt i en annen farge enn eggehvit når vi flyttet inn her, nemlig "melkesjokoladebrunt". Jeg tenkte jeg for en gang skyld skulle være litt praktisk og forebygge styret med regntøy og cherroxsøl oppover hvite vegger.. Jeg holdt ut med "melkesjokoladebrunt" i 4 mnd... Nå er gangen hvit og superfin. Veldig vanskelig å ta bilder der, skal prøve i dagslys litt senere. Benken under kjøpte vi på loppis i sommer, den ble raskt malt hvit og plasser i gangen. Passer perfekt! Forrige uke sydde jeg en sittepute til den av lille Pinks kasserte madrass. Gjenbruk, gjenbruk:-)

Sitteputen fikk hvit lin på den ene siden, og polkadotstoff i lys turkis på den andre. Så kan den snus når det lakker og lir mot vååår, og jeg trenger litt sprelske innslag i interiøret:)

I gangen henger denne kransen jeg fikk av Storeflittig for flere år siden. Dessverre er det mye som har "ramlet" av den gjennom årene pga lagring, flytting etc, så måtte pimpe den opp litt igjen i år. Brosjen under er den orginale da.

På kommoden fra farmor er det fremdeles ikke blitt helt jul enda, men den hvite engelen er på plass. Kjenner jeg begynner å glede meg til vårfargene igjen nå;-)

Men først skal de siste dagene før jul og alle julens dager nytes for fullt:)
Ha noen gode dager, alle sammen!

32 kommentarer:

Drops sa...

Fin fin pute da gitt. Slik skal jeg jaggu lage meg til neste jul.. Da har jeg jo god tid med den..

Ååå ble så inspirert av det nederste bildet.. lengter etter våren jeg nå... men kan godt ha litt hvit jul assa. Men over nytt år...regn regn kom til meg... klem fra Drops.

Therese ~ Fjellrosa sa...

Er den turkise vasen fra Kremmerhuset? Den var lekker, og for en herlig farge :) Jeg har den i hvitt, men da jeg kjøpte min var det bare hvitt eller sort å velge mellom. Juleputen var kjempefin. Jeg er ganske sikker på at du ikke har sett noen hjemmesydd pute hos meg hvertfall ;)

Tove sa...

Så fin gang du/ dere har! Herlig bilde med lysslyngen over den fine benkeputa, og putene og ja, i det hele tatt masse flotte detaljer. Og puta var kjempesøt:)

klem

liven sa...

Så fint hos deg:o)
deilig med hvitt men lengter mot værfarger jeg også:o)
denne sitte puten var fin.....skulle hatt en i slagbenken min!!
Men for en som ikke syr selv så er det ikke så enkelt :o)
Vet du.....vi malte huset i sommer så i år er det ekstra kjekt å pynte utendørs:o)

Ha en fin kveld og kos deg:o)

Bo med barn sa...

Høres ut som om dere har "taket" på julekosen. Kan desverre ikke skryte av det samme. Her er det verken vasket, bakt mer enn 1 slap (=pepperkaker) eller handlet ferdig julegaver. Nå har jeg igrunnen bare resignert og avfunnet meg med at man ikke kan klare alt nrå oppstart av butikk går bra:) Og iår er det det viktigste. Og det blir jul likevel..!

Klem Lena:)

Kardemomme sa...

Hei Fru Pink :) Her var det jammen mange lekre bilder a la Fru Pink..Nydelige duse farger!!
Gøyal pute med bokstaver på også! God ide!
Den turkise vasen var så søt!! Jeg har aldri sett den fargen på kremmerhuset her på stedet, men hadde jeg gjort det hadde det blitt turkis vase på meg også ;)Du skal få oppskriften på Syltetøykyssene i morgen tidlig..De er enkle å lage og gode å spise :)Vi skal øyeblikkelig se på noe på tv men først skal jeg lage ferdig siste innlegg for i dag..Jeg legger altså inn oppskriften her i morgen tidlig!
Hilsen Kardemomme :)

Anonym sa...

Takk førr det :)
Den prikkete kjolen har kusina mi kjøpt i køben. Muligens på fretex eller no, ho elske gjennbruksvara nemli. Fikk den til jul i fjord, å va bare SÅÅÅ gla den passa enda :) Kunne ikkje blitt bedre :)

Ja, her tenkte vi å lære opp snuppa til de samme tredisjonene. Skal begynne med å sette ut grøt på lillejulaften :) Spennede å se til neste år om ho vil at vi skal gjøre det samme da.

Go`klem

Kardemomme sa...

God morgen alle tre! Her kommer oppskriften på syltetøykyss som Fru Pink spurte etter..
I oppskriften står det at det blir ca. 30 stk men jeg lager nok mine litt større og får ca 20..

Syltetøykyss

200 gr. smør
1 dl melis
1 dl potetmel
4 dl hvetemel
ca. 2 dl bringebærsyltetøy (ikke for rennende)

Rør smør og melis.
Tilsett potetmel og hvetemelet.
Rull deigen til valnøttstore boller og legg de på en smurt plate.
Lag en fordypning i hver bolle og fyll hullet med syltetøy.

Stekes ved 175 grader i ca 10 minutter.

Lykke til :)

aase sa...

Så lekker pute du har sydd! Jammen flott julepyntet hos deg også!!

Josefine sa...

Hei..så fint og enkelt du har pyntet til jul:) Falt helt pladask for den fine puten du har sydd, skikkelig tøff var den! Kos der videre i disse fine førjulsdagene, klem fra Josefine

Tante Mimmi sa...

Nyyyyyyyydeleg! Alt saman! Og morosamt at du nyttar utrykket "pimp", me har tilogmed tatt det med i skulebrosjyren for å væra på høgda!
No fekk eg lyst å pynte meir!!

Cathrines blogg sa...

Henger meg på de andre her, og sier at dette var et herlig innlegg, inspirerende, og litt vekkelse rundt håpet om en lysere tid! (selv om det jo også nå er kjekt med julepynt og julestemning!!!)
Fin pute du har sydd, jeg blir så imponert av alle dere sy-damer her i blogglandia.... :o)

Miamor sa...

Nyt livet..og la roen falle over deg disse siste dagne....fokus på det viktige...det er Jesus...

Klemmer herfra ;)

Kardemomme sa...

Fru Pink: Ja det lysegrønne møblementet var så nyyydelig og jeg skulle gjerne ha kjøpt med meg alt som stod der, men vi hadde dessverre ikke lastebil med oss hihi..Vurderer sterkt å bytte til større bil etter dette ;)

mali-mo sa...

Hei Fru Pink! Takk for koselig kommentar, så kjekt at du likte julekortene mine ;) Dumt at de du har bestilt ble så dårlige...det beste er nok å lage dem selv. Litt jobb, mest kos, også slipper man alle skuffelser i posten hehe. Men jeg er jo litegrann kontrollfrik så jeg kan absolutt ikke sette sånne VIKTIGE oppgaver vekk til andre (også koser jeg med sånn når jeg får pusle på da).

Her er det besøk på trappene, og det knallgule allrommet er julepyntet med blafrende lys ;) Skal ha min årlige veldedighetslørdag, en tradisjon jeg har hatt no. Veldig egoistisk egentlig, for det gir iallfall mEG en veldig god følelse!

Håper du får en flott lørdag!

Karna sa...

Så flink du har vært, puten ble jo kjempe fin,og i tillegg har du hatt tid til å male gangen...phuuuu....Har ikke startet med gangen min enda, men SKAL få fingen ut og gå og kjøpe nye gipsplater, så har jeg alt klart iallefall....Ha en fin førjulshelg!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vad fin puten blev. Rött är perfekt till jul!

Det detvblev verkligen fint med ljusslingan på bänken. Enkelt men effektfullt.

Ha en riktigt God Jul!

LillaLykke sa...

Flott og lys gang! Genialt med ett trekk som man kan snu når man vil ha noe nytt, og såå flott med lysslyngen! :)

Takker for hjelp på bloggen, med å få til 3 kolonner. Håper dere får en flott jul!

fru vims sa...

Hei og Hopp!!

vil bare ønske dere alle en fin jul!

Jeg er hos opphavet i Trondheim og koser meg alene akkurat nå.

Ikke har jeg kastet mobilen min i do heller, så jeg har det ganske så bra :D

kommer tilbake til den andre delen av landet den 29. des.

Er dere der da så hadde det vært koselig med et lite treff.

De lager kjempegod Chai latte på en ny kafe inne i byen ;D (om det fortsatt er riktig tid av året hihi)

Stor juleklem fra Vims

Kardemomme sa...

Men stakkars lille Pink som er syk..Kjedelige greier å være syk nå, særlig omgangssyke som er så smittsomt! Skjønner godt at dere bruker spriten..tenk om dere voksne skulle bli dårlige julaften..Huff, for et skrekkscenario..
Håper alt går bra og at alle er på beina på den store dagen..Lykke til med julebaksten i morgen forresten..Kyssene er kjempeenkle å lage!! Og gode :) Ønsker deg og de andre to flittige Lisene en koselig jul dersom vi ikke skulle sees i blogglandia før den store dagen! Stor juleklem fra Kardemomme :)

Krabat sa...

God jul til dere! Klem fra Anne

Synnøve sa...

Hei på deg! Det var en kjempestilig pute, og benken i gangen var jo kjempeflott! Jeg drikker Chai året rundt jeg, det er så godt, hihi... Men det er sikkert noe med krydderet i den, den lukter jo faktisk veldig jul da ;) De har byens beste Chai latte på Bocata på Byporten om du er innom der, de har visstnok en "hemmelig ingrediens" i som gjør susen...! De hadde i hvert fall det da jeg jobbet på Platekompaniet rett over gangen, og måtte ha minst en chai latte om dagen, hehe... ;) Ønsker deg og de to andre lisene en herlig jul, og takk så mye for jobben dere legger ned i NIB! Julehilsen fra Synnøve :)

Kardemomme sa...

Heisann Storeflittig :)Takk for koselig kommentar..Av og til er det jo bare slik at man faller litt ut av bloggingen selv om man er godt i gang..vet jo at du har mye å tenke på..Og nå som det er jul har man plutselig millioner av andre ting å tenke på i tillegg, men jeg ønsker både deg og de to andre Flittige Lisene en koselig jul med familien..
Du feirer kanskje her på østlandet?
Takk for året som har gått her på NIB og så har jeg jo vært så heldig å treffe dere 3 flittige ved en anledning også :)
Kos dere i jula! Stor juleklem fra Kardemomme :)

My home is my Castle - by Kari sa...

Ønsker deg og dine en riktig God Jul :)

Juleklem,Kari

BLAFREBLOGGEN sa...

GOD JUL til deg, du kreative :-)

Marihøna sa...

For en fin pute, altså. God jul!

Som Mine Dager Er, sa...

Hei hei

Jeg må innom dere for å ønske alle tre en deilig julefeiring. Jeg håper den blir så fredfyllt og rolig som en julesliten kropp fortjener. Ta vare på hverandre og slå ring om familien. Nyt kjærkomne fridager og lad opp batteriene.

Varme juleklemmer fra Marit

Cathrines blogg sa...

Titter innom igjen for å ønske alle dere flittige liser en riktig god jul, og gode ønsker for det nye året!!

Albertines verden sa...

En forsinket julehilsen ankommer her. Vil bare ønske dere alle tre en fortsatt fin julehøytid med deres nære og kjære. God jul! Klem fra Ann-Helen

fru vims sa...

hei og god jul til dere tre.

håper dere har hatt ei fin jul så langt, det har jeg. godt å være hjemme hos familien :)

årets siste awardutdeling på min blogg har nettopp funnet sted.

der var med på lista over de heldige :)


stor juleklem fra meg

alvorada sa...

Kjære alle tre!
Nå er det lenge siden jeg har vært her inne, men jeg lover å snart være tilbake for fullt. :) Har fått et lite ras med julegaver som må vises fram og skrytes av ;) Pluss at jeg hekler som besatt på bestemorteppet mitt. Plutselig er det kanskje klart for bloggifisering det også :)
Håper dere har kost dere masse så langt i jula og ønsker dere en fortsatt STRÅLENDE jul :)
Klemmer!

mali-mo sa...

Ønsker De Flittige med deres respektive og søte små en fortsatt kjempefin romjulstid ;)