fredag 12. desember 2008

DaWanda, Europas Etsy? Og hvor er de norske selgerne?

Etsy har vært en håndarbeidsrevolusjon for meg. Med over 170 000 forskjellige butikker samlet på en side... Ikke det at jeg selger noe, men jeg kan jo shoppe så mye jeg vil, fra både amatører og proffe designere. Ja, dere vet jo dette, hihi:)

DaWanda har jeg hørt sånn spredt om på de utenlandske bloggene jeg er innom. Jeg har egentlig vært mer enn godt fornøyd med Etsy, og har ikke helt følt behovet for en europeisk/tysk versjon. Men i dag tenkte jeg at det blir jo nesten for dumt å ikke titte innom, i alle fall:) DaWanda er fullt av skatter, akkurat som Etsy. Stort sett er selgeren plassert nærere oss nordmenn, som gjør at det kan gå fortere å få varene hjem.

Prisene går i Euro, og kl 0941 i dag står Euroen i 9,13 kr, noe som ikke akkurat er spesielt lavt. Jeg tittet litt på prisene og sammenlignet lignende produkter med de en finner på Etsy, og det ser ut til å være ganske likt.

Noen av mine favoritter i dag:Walk 21x30cm print (18.00 EUR) fra selgeren La Senorita Pil.


Bunny orginal tegning. (17 EUR) fra selgeren DearDodo

Silk pillow with feathers in snow white (EUR 25) fra selgeren AtelierChic

(7.5 EUR) fra selgeren Beau Monde.

Litt hvitt fra meg igjen. Noen som ser Linus i dette innlegget også?

Nå over til noe jeg har lurt på en stund. Hvorfor er det bare 35 norske selgere på Etsy? Jeg lurer på om mange som driver små bloggbutikker, kanskje overser en kjempemulighet til å få vist frem sine produkter, og kanskje potensielle kjøpere. Ta en tur innom, da vel, kanskje er markedet større enn det det kan virke fra vårt herlige Norge:) Hehe. Føler meg ikke så truffet, da mine produksjoner nok er for eget bruk. Men kanskje en dag?

PS: jeg tullet med at jeg følte meg tidlig ute med lyskoppene i forrige innlegg, ideen var i sin tid ikke min, for å si det sånn, hihi!

14 kommentarer:

Miamor sa...

...dette må sjekkes ut...kan vel være inspirasjon både til å lage og kjøpe tenker jeg...jeg tenker alltid at jeg kan lage det sjøl...men blir det noe av ???
Nå sitter jeg på flyplassen i Gøteborg , og skal hjem etter ei uke på farten...puh...og snart er det jul...

Beautiful Living sa...

Interessant! :) Jeg lager et oppfølgningsinnlegg til ditt innlegg med mine funn!

Liv Elin sa...

hm...den siden må sjekkes ut ja - jeg er iallefall ofte innom Etsy - så mange kreative og flinke folk!

Men får sjekke den ut en annen kveld - nå må julebordsantrekket gjøres klart!

Ha en god helg

Tante Mimmi sa...

mmmm! spanande! Dette må eg sjekke!

T O D A Y sa...

oj det var nytt for meg...takk for tipset:]

Kardemomme sa...

Hei og hei Storeflittig :)Skal si du har tatt igjen for alt det tapte på bloggfronten i det siste :)Det ene fine innlegget etter det andre triller jo inn fra deg hihi!
Jeg er også inne på Etsy av og til og du har rett i at det er mye fint å finne!! Både som inspirasjon og gaver..Bildene fra frøken Pil er nyyydelige!!! Kunne godt tenke meg mange av disse stille skjønne bildene..
Beklager at jeg er så lite å se i blogglandia for tiden, men jeg har vært mye ute og reist i det siste og når jeg har hatt dager hjemme har vi hatt besøk, men denne helgen skal vies til hjemmesysler og blogging ;)Datteren min har reist til byen med speidergruppa si og skal være borte hele dagen så her skal det pakkes litt gaver og settes noen kakedeiger..
Kjekt å ha deg tilbake i blogglandia og hyggelig å se at du føler deg bedre!
Stor førjulsklem fra Kardemomme :)

marie sa...

Veldig interessant innlegg. Hva som stopper meg er angsten for at jeg må skrive engelsk. *pingle*

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej!

Tack för den snälla hälsningen du lämnat inne hos mig.

Jag hade faktiskt inte varit inne på etsy tidigare. Något jag tänkt flera gånger, men som inte blivit av. Men så igår, efter att ha läst ditt inlägg, klickade jag mig dig och...oj!...så mycket fint det finns. Det blev ett par timmar framför datorn... :-)

Hoppas du får en fin 3:dje advent imorgon!

CosiFanTutta sa...

Hei du, jeg har vært masse på DeWanda. Jeg oppdaget den før Etsy, jeg.
Har handlet fra begge steder, og har ikke merket forskjell på leveringstiden, faktisk :o)

Det er fantastisk for meg som ikke eier krativitet å kunne shoppe i ting jeg skulle ønsker jeg kunne lage selv. Kan bruke time etter time på disse sidene. Jeg har kjøpt FOR mange vesker, (Duften av erteblomster har laget seg en gjenbruksblogg - jeg funderte på å gjøre det samme under navnet "CosiFanTuttas veskegrav" thihihi) puter, smykker, esker/bokser, litt klær har jeg også kjøpt (bommet litt på størrelsen). Kjempegøy!

Fine ting du hadde satt på fristelisten :o)
Ha en fin, fin søndag

mali-mo sa...

Etsy er et funn! Og denne andre har jeg ikke hørt om jeg da...men nå skal det sjekkes ut. Takk for tips!

Håper formen fortsatt er bra ;) Ønsker dere en flott uke!

Anka sa...

Dette skal jeg ta en nærmere titt på. Aldrig hørt om før... Nyyydelig bilde!

sirisinspirasjonsunivers sa...

Heisann! :) Jeg er innom for å gi deg en award :) Den ligger på siden min! Takk for mye fin inspirasjon! Og God jul! Klem fra Siri

Maria / Frøken Fryd sa...

Hejsa :-)

De sider er bare så inspirerende ja. jeg søger af og til på Etsy efter danske sælgere, men synes oftest de laver smykker, og det er desværre det jeg kigger mindst efter.

Jeg er ikke flink til at kommentere for tiden, men jeg kigger ind her til jer alle tre nærmest dagligt :-)

Klem Maria

Villa Luftslottet sa...

Et godt tips som må sjekkes ut:)
Ønsker deg en fin kveld og et riktig godt nyttår:)
klem