tirsdag 26. august 2008

Lilleflittigs lille store eventyr i storbyen: Del 1

Et av livets store eksistensielle spørsmål har alltid vært: Kan man virkelig leve godt på 18 m2? Selv om dette har blitt grundig bevist opptil flere ganger, er det stadig noen som ikke tror på dette. Her kommer det siste, avgjørende vitnesbyrd: Ja, det kan man.

Med storeflittig som ivrig interiørarkitekt, godt humør og tilhenger kan man altså innrede en ganske plain studentbolig til å bli en stilig storby-leilighet. Og dét med studentøkonomi; hvis man følger litt med, får ting gratis, kjøper brukt og drar på loppis. Og har tilhenger, om sagt.

Idag vil jeg presentere senga mi:

Storeflittig kom på en genial idé, nemlig å sette inn en loftseng for å utnytte plassen bedre. Vi fikk tak i en brukt, gratis (!) Tromsö loftseng fra IKEA, og spicet den kraftig opp ved å lakkere den kanarigul. Vi puttet rammemadrassen som sto her fra før oppi, og voíla: Stilig plassbesparelse.


Dere legger kanskje merke til at selga ikke er redd opp så pent - det er faktisk overraskende vanskelig å re opp en seng når du stadig kræsjer hodet i røykvarsleren. - En problemstilling jeg aldri har vært borti før...Senga er nemlig veldig høy, og i tillegg ganske ustø. Ikke sånn at den faller ned - såpass mye tro har jeg på IKEA - men nok til at man blir sjøsyk av å ligge i den.. Jeg forestiller meg at det må være som å ligge i en vannseng i sterk kuling. Jeg blir vel vant til det tilslutt, men innen det tror jeg jeg skal ta en halv postafen før jeg legger meg :)

Under loftsenga satt vi inn en gammel kommode hjemmefra, som skrek etter å bli malt hvit. I tillegg tapetserte vi innvendig med grisebillig tapet fra Rusta. Den blir selvfølgelig ennå stiligere når jeg får malt listene på den, men dere får bære over med meg. Tålmodighet er en dyd (hører du S?).

Plakatene er fra eBay, og lysestakene er kjøpt på salg på Indiska, alle unntatt lykten som jeg har fått i gave, og bønnelyset fra Notre Dame. Bless you, storeflittig!


På de to nederste bildene ser dere at jeg har hengt opp et sengeteppe, kjøpt på loppis i Sverige. Dette skaper et romskille, og dekker den delen av senga som ble hastemalt. Noen glemte den helt til slutt.. Et likt sengeteppe har jeg brukt til å dekke til denne stygge stolen. Problemet med en studentbolig er nemlig ikke at det står utrolig kjipe ting der - problemet er at man ikke får lov til å ta de utrolig kjipe tingene ut. Storflittigs burkainnredning er altså flittig (oida) brukt. (Kurven kjøpt på en kul bruktforretning på Grünerløkka.) Legg også merke til drivved-stokken. Kul, eller hva?Det var alt for denne gang.

Følg med, følg med :p

27 kommentarer:

fru Pink sa...

Som dere har stått på!! Trendy og sjarmerende er min karakteristikk:) Hehe, må le av sjøsyke i overkøya..
Knallgul var foresten prikken over i`en!

Rosa Hemmet sa...

Det var en häftig säng må jag säga, inte ofta man ser en gul våningsäng :D Ha det fint

Perislja sa...

Alltså; FANTASTISKT!!!!!! Så läckert! Den gula färgen är så cool på tromsön och tapeten på dörrarna och lapptäcket. Fullträff! 10 points!

Joanna sa...

Så stilig!Den gule senga var ikkje så verst, gult er jo kult!

Det er mykje ein kan gjer, om ein bare brukar fantasien, og det må eg bare seie at de har masser av.

Kardemomme sa...

Men så morsomt da!! Selvfølgelig kan man bo spennende på 18 kvadrat..Det er jo da man virkelig får brukt fantasi og kreativitet, noe som dere ikke mangler damer!!
Ingen bombe at jeg likte gulfargen da..Vi var vel omtrent like begeistret over den gule sjenken fra Ikea! Lappeteppene var så utrolig fine! Jeg har begynt å klippe lapper for å lage noe lignende..Har så smått begynt å bli venner med symaskinen min, og bør holde stemningen varm føler jeg ;)Måtte smile av sjøsyketabletten du må ta før du legger deg hihi!! Men trøst deg med at du får et nyydelig tilholdssted i din studietilværelse da..Klem fra Kardemomme :)

Livet er heeerlig sa...

Hehe, ler her jeg sitter :)
Kjempeflott hybel, lykke til med sjøsyken
*Siv*

lilla-lykke sa...

Takk for hyggelig kommentar! :) Dette her var jo utrolig stilig!! Likte veldig godt tapeten :)

Ha en strålende dag!

storeflittig sa...

hei hei! hihihihi! den senga er jammen GUL! i like! har faktisk gul bengalakk på armen fremdeles:)

håper alt står bra til i gyngesengen. gleder meg til å se resten:) og så gleder jeg meg til å se listene ferdigmalet, HAHGAHAGAGA!

fru vims sa...

yes pinky, det er butikken sin det :)
noe er overprisa, og noe er bare helt fantastisk billig. kjøpt noen lamper der inne, 20-30 kr...gleder meg til et hus der de kan brukes, nå ligger de i et skap.

og lilleflittig, den senga var lekker!! håper sjøsyken går over etter hvert :)

Miamor sa...

Overraskende bra på lien plass!! Gult er kuuult!!

Godt med interiørråd fra storeflittig vil jeg tru....
er dere søstre på ordntli alle tre???

Emmeline sa...

Som vanlig er de flittige veldig flittige;) VELDIG GØYT OG GULT hos deg. Syns du har fått det SPENSTIG:) Freske farger og gøye kombinasjoner, og INSPIRERENDE....


Høres ganske skummelt ut med en ustø Tromsø loftseng...sånn at man blir sjøsyk?? Hva skal du da gjøre hvis det mot formodning skal inviteres til et besøk i den sengen?? ( okey--Emmeline er mor til fire barn, så hun har gjort det) Det høres veldig skummelt ut da. Du kan jo ikke akkurat gi George Clooney ( ja for han er jo ledig på markedet sies det) en postafen og invitere han inn heller?

Men huff og huff sånne stygge ideer man kan få av dette innlegget. Egentlig skulle jeg jo bare si at det var VELDIG kreativt og gøysi på den nye studenthybelen. Syns dere har vært knallflinke begge to:0) Både den store og den lille flittige!

Husker godt dette med studentboligen. Det var så mye brunbeiset furu på min studentbolig at man virkelig kunne få STORE mentale problemer... Og det var jo forbudt å male i tillegg--og alt matchet...i mørkebrun furu...SUKK. Du får bare holde ut så lenge, og jeg syns jammen at Burkamodellen hjalp veldig. Ha en fin uke:)

Strikkelise sa...

Veldig kreativ studentbolig. Gul seng var skikkelig tøft! Jeg har kikket litt på denne bloggen en stund, så nå "delurker" jeg.

Hvis du skrur sengen fast i veggen, blir den stødigere (og sikrere). Du kan bruke hullbånd som du får i jernvaresjapper, eller et par enkle beslag.

:)

fru vims sa...

HEI STOREFLITTIG!

du har vunnit! hurra!

send meg navn og adresse på mail.

smask

Miamor sa...

Takk for svar du fru pink! jeg er sååå nyskjerrig vet du!! man det er jo sånn man lærer her i livet!!!

er i Trøndelag nå, og ønsket jeg hadde container etter besøk hos container girl! nei...heller trailer med nedover til bergen!! Så mye fiiint! Masse skatter!!!

NIB må nok på studietur dit!!

Strikkelise sa...

-Jeg vet ikke helt hva de mener med "spesialspiker for mur", mulig de mener murstifter for å henge opp bilder.
Spiker holder nok ikke for å feste en seng.
Hvis det er murvegg, trenger du å bore hull og sette i plugger og skruer (ikke vanskelig, hvis du har eller får låne en drill som kan bore i mur).
Kanskje det er forbudt, det, da. Men du kan jo sparkle igjen hullene når du flytter...

En enklere måte å støtte opp sengen litt, er å klemme inn skumgummi mellom sengen og veggen på kortsidene. Det setter ikke merker ;)

alvorada sa...

YES! Endelig noen i interiørbloggeverdenen med færre kvadrat enn meg selv :) :)

Du skriver utrolig festlig, sitter og humrer for meg selv av de sjøsyke sengeproblemene dine :)
Ser ut som du har fått det riktig så snasent, gleder meg allerede til lilleflittigs lille store eventyr i storbyen del 2,3,4,5,6 osv osv. Håper det blir maaange episoder! :)

alvorada sa...

Og Store-S, den stolen har jeg sett før, men jeg sier det igjen: FANTASTICO! You've got it baby :)

MOLLY sa...

Gult er kult, og litt farge må man jo ha. Burka avdelingen var jo supersmart, og litt gynging har vel aldri skadet noen...hihi;)

Anniche ♥ sa...

Såååå genialt og sååå kult!!

aase sa...

Gult er kult, det får du ihvertfall bevist her!! Knalltøft!!Jeg tror jeg hadde daua om noen sa jeg skulle bo på 18 kvm altså.........Du derimot ser ut til å fikse den biffen helt supert!! Sengeteppet synes jeg forresten var kjempekoselig!!

Jeg takker også storeflittig for å ha "kommet inn i varmen igjen"!!

Tove sa...

Så kul seng! Og 18kvm... ikke mye, men det er klart man kan leve godt på det, iallefall noen år:) Og de lappeteppene dine, superfine!!

Gleder meg til del 2

klem

marie sa...

Åh, jeg husker godt det året vi bodde i studentbolig. Fullt av heselige møbler som vi måtte ha der. Skrekk og gru!

Så flott du har fått det og den gule senga ble virkelig kul.

Anka sa...

Herlig fargegla hjørne:) Gøy med gjenbruk. Gult er vel noe jeg aldrig hadde kommet på selv men det ble kjmpe fint:)
God helg.

elin1976 sa...

Skulle bare innom å ønske dere alle 3 en fin fredag og ei kjempeherlig helg.
Klem fra Elin:O)

GundaM sa...

kNÆSJ!!! Altså herlig;0)

Therese sa...

Se der ja, prosjekt lilleflittig bor seg til er i gang. Spennende :) Disse studentboligene er stort sett forferdelig tragisk møblert. Merkelig at de ikke ser det selv? Nei, man får bruke fantasien og sprayboksen ;)

Linda sa...

Ut av nysgjerrighet, hvor høyt er det oppunder taket? Ble superinspirert av den gule senga og ønsker meg en sånn en selv -tenk så mye ekstra plass jeg får da... men er redd det er for lav takhøyde her.