fredag 6. juni 2008

Hjemme hos... meg (Storeflittig)!

Nå har jeg og familien begynt ferien i Østfold. Kjæresten min har hatt siste eksamen, og kan snart kalle seg lærer. Før vi dro tok jeg bilder fra leiligheten vi har i Bergen, og tenkte at jeg skulle invitere dere inn til oss for en forandring.

Vi bor i en studentby, hvor kriteriet for å få lov å bo er at du har barn. Hele leilligheten er en studie i furu, i 60-talls furu... det er altså så fælt, at jeg pleier å kalle innredningen vår for burka-innredning. Vi dekorerer ikke - vi dekker til. Fordi vi ikke skal bo så lenge, blir det heller ikke til at vi kjøper særlig med møbler, det blir så mye stress å få over fjellet neste sommer.1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?
Eksentrisk, barnevennlig og nesten gratis. Jeg dras mot det eksentriske, men er veldig vimsete i stilvalg, så stilen kan forandre seg på bare minutter.

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
Den nye sofasengen i stuen er jeg mest glad i, rett og slett fordi den er nyest. Jeg skifter stil og mening så ofte, at jeg allerede har mange planer for hvordan vi skal gjøre om sofaen med puter til høsten når vi kommer tilbake. De eneste tingene i hjemmet mitt som jeg ikke ville byttet bort, er mine Le Creuset panner og kjeler: de er kommet for å bli.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?
Når vi flytter tilbake til Østfold vil jeg bygge hus. Vet ganske godt hvordan vi vil ha det:
 • Langt avlangt hus i Skånestil, i pusset mur.
 • Ligger ved sjøen eller ved Vannsjø i Østfold.
 • Har et tun med låve og gjestehus.
 • Kjøkkenet skal være et allrom med peis, sofahjørne og data i fransk landstil.
 • Fra kjøkkenet skal det være vinduer ut i vinterhagen, og derfra rett ut til kjøkkenhagen.
 • Vi skal ha bibliotek med masse bøker.
 • Vi skal ha vaskerom som har dør ut til "utetørkerom".
 • Eget hobbyrom.
 • Kunstmosaikk på veggene (med motiv).
 • På soverommet vil vi ha en stram stil og masse masse masse skapplass.
 • Barnerom slik barna vil ha dem.
 • Hemmelige ganger og rom som barna kan leke i.
 • Stue med innebygd lyd og prosjektor. (tvrom)
 • Hage med så lite gressplen som overhodet mulig, men med alle slags frukttrær og bærsorter som finnes.
4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?
Akkurat nå er det The Style Files, som har den rette miksen av chic, eksotisk og eksentrisk.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?
Jeg tror jeg kunne levd utrolig godt i hus mine to medbloggere hadde dekorert (Fru Pink og Lilleflittig). Begge har sikker og herlig stil, hver på sin måte:) Andre jeg godt kunne tenke meg: Victoria i sfgirlbybay,
Grace Bonney i design*sponge, Barb i Knack eller Persilja i Fyrabarnsmamman. Og... sikkert mange mange mange flere:)

Jeg begynner husrunden på kjøkkenet: Gardinene er kjøpt på Kid, lampen er fra Ikea og duken kjøpte jeg da jeg var i Eritrea i 2006, med en gjennomsiktig voksduk over. (Vi har tross alt 1 åring i huset:) Fatet er pyntet med lys, i kopper og krystallglass jeg har funnet på loppemarked. Jeg liker den lyse og lette stilen her, og vurderer og lage trekk til stolene (de hører til leilgheten).

Badet er knøttlite og bærer preg av å ikke ha blitt pusset opp på en stund. På den ene veggen har vi en hylle som ikke har dybde nok til å romme toalettsaker, så der har vi mest pynt. Fugletallerknene har jeg funnet på loppemarked, det samme gjelder budoirs-boksen. I neverboksen har jeg q-tips.
Soverommet er litt japaninspiert. Plakaten er klistret rett på veggen med maleteip jeg har skrevet på. Jeg slår et slag for go gammeldags teip, jeg: i studentleiligheter. Hvorfor må alt være innrammet egentlig? På det nederste bildet ser dere klesskapet mitt, dørene var så stygge at vi tok dem ut, og satt opp gardinstang istedet. Nå kan jeg bytte plagg til pynt, eller gardinene etter humør.På stua har vi jo fått den nye dagsengen. Siden jeg allerede har to sofaer på lager i Østfold, virket det ikke særlig lurt å kjøpe enda en sofa... og dette er kanskje den beste løsningen jeg noensinne har sittet i foran tv'n:) Vi har også en liten "bibliotekavdeling" i stuen.Nå har jeg bombadert dere med bilder, så nå skal vi avslutte på rommet til bittelilleflittig:) Ser dere den brune bamsen i midten? Den har Lilleflittig laget til tantebarnet sitt! Kofferten med leker er fra loppis, trukket i tekstil fra Stoff og Stil. Gardinene er fortsatt veldig voksne, men nå har jeg handlet retro stoffer på ebay: så til høsten skal det bli enda mer småroller rom!
19 kommentarer:

prinsessa1976 sa...

Synes dere har det flott jeg. Å dag seng er en ting som står høyt på ønskelista vår. Tenk så herlig å kunne legge seg nedpå med prinsessa å lese bøker....sukk....
Ha ei flott helg, kjære du:O)

alvorada sa...

Tusen takk for titten, synes dere har en skikkelig hyggelig leilighet :) Likte spesielt godt boksen på det øverste bildet (WOW!), den hvite lampen m sølvfarget fot og det turkise skapet(-??) med den fine knotten.
Måtte le høyt av burka-innredningen. Kjenner meg litt igjen der ja! Veldig beskrivende ord, tror jeg skal ta det videre til norsk språkråd og få det inn i ordbøkene :)

Anna Lisa sa...

Takk for at vi fikk ta en titt. Syns stilen din er kjempe tøff. Friske farger og mange blikkfang. Du har fått det veldig bra til, ikkje lett når man bor i studenthybel der man ikkje har det heilt fritt fram med malarkost og slikt.
Ha en fin helg!!
Klem

Miriam sa...

Her var det jo kjempe koselig jo! Beundrer folk som kan greie å få til noe bra ut det man har - sånne burkaleiligheter ;) Det har du virkelig klart. Herlig ord forresten som herved er lagt til mitt ordforråd sammen med dikotomisering :D
Kjempe gøy å se hvordan du har det rundt deg. Du gjør så jeg blir litt retro i sjela. Kanskje jeg må vurdere litt fargetilsetning i hjemmet.. hmm. Den der knotten din på det skapet var fantastisk fin. Love it!
Håper du får ei nydelig helg :)
klems klems

Tove sa...

Dere har jo virkelig gjort det flott da! Ser jo ikke antydning til furu"helvete" engang. Så mange stilige detaljer,og bibliotekhjørnet var kjempekult!!

Gleder meg veldig til å få se drømmehuset ditt ferdig bygget og innredet:)

fru vims sa...

så stilig studentbolig!! ;)

når dere er i østfold så må dere ta turen til klimakonserten i moegen da!! :D

det tror jeg blir bra

fru Pink sa...

Hahahaha, burkastil:):):) Elsker stilen jeg, ahhh, som jeg har sagt tidligere: du er superflink til å dekorere og sette sammen så det blir kult og pent, ikke bare pent (som hos meg..) Sååå fint, my dear:)

Nå skal jeg tilbake til malmøya:) vært der i hele dag, måtte bare hjem å hente en grill og litt middag, og litt fredagssnop, også er det tilbake igjen:)tralalala- det er sommer og SOL! snakkes på fjesboka i kveld:)

Miamor sa...

Herlig burkastil!!

Jeg gleder meg mest til å se dataen din i fransk landstil i det nye huset!!!!

Ha en lovely week-end!!

Miamor sa...

Herlig burkastil!!

Jeg gleder meg mest til å se dataen din i fransk landstil i det nye huset!!!!

Ha en lovely week-end!!

GundaM sa...

Wow, herlig sier nå bare jeg. Personlig og fullt av sjarm;D

Og lampene, sofaen...

Ønsker dere alle en riktig flott helg i solen!

Anemone sa...

Tusen takk for at du inviterte dine medbloggere, dette var spennende. Men ler og oser meg over måten du ordlegger deg på jeg da..., og burka inredning !! Da satt jeg nesten en "m" i halsen her... trodde jeg skulle dø, men nå ler jeg kun :-))

Flott helg til deg og dine.

Persilja sa...

TACK!!! Detta kommer jag att leva länge på! Finaste komplimangen någonsin! Att du skulle våga låta MIG inreda hos dig! Jag blir så glad av de orden!!! Jag älskar ditt hem, så jag kan förstå att vi nog gillar väldigt lika saker. Håller SÅ med att man inte behöver ramar till allt. Jag tycker bilder/affischer som ramas in med glas de försvinner ju in i ett enda blänk. Det blänker ju alltid om glaset så att man inte ser bilden. Älskade din idé med tejp som syns! Det kommer jag att härma!!!
Vill genast se ännu mer från dig. Det är INTE för många bilder. Det är för lite bilder! ;D
Tusen tack för titten i ditt mysiga/koseliga hem!!!! Konstnärligt, bohemiskt och excentriskt! Underbart!

Hulda sa...

Så koselig at du laget innlegg fra ditt eget hjem. :) Her var det mange fine bilder. :) Du har det koselig!

mali-mo sa...

Så kreativ og flink du har vært til å gjøre studentbolig til ditt hjem! Masse fine ting dere har da. Og den ideen med blank voksduk over, var jo genial! (ikke at jeg har så mange uvurderlige duker da men ...).

Skal bli spennende å se drømmehust hvis og når det er på gang. Ut fra skissene til innredning regner jeg med at du utdanner deg på bankdirektør-skolen, hehe. Skulle gjerne hatt en praksisplass der jeg også så jeg får råd til ymse oppgraderinger her i heimen... ;) Det er lov å drømme er det ikke?

Nyt sommerkvelden!

alvorada sa...

Ønsker meg bazaar-boka jeg også! Og Edme-koppene mine er jeg veldig fornøyd med, ja :)

Krusedull sa...

Gøy å få se ditt koselige hjem! Er imponert over hva du ar fått til med studentleiligheten. Husker godt hvordan slike ser ut, i utgangspunktet veldig upersonlig -men det var den ikke nå. Veldig sjarmerende, og masse fint! Utrolig kult med leker i den gamle kofferten!
Takk for hilsen hos meg forresten! Jeg var heldig, ja! Og Vims er hyggelig. Du også! God ferie videre (hvis det stemmer)! : )

GundaM sa...

Takk,takk søte deg for brevet og den herlige fuglen jeg fikk! Nydelig var den;)

Storebror gikk forbi meg idet jeg åpnet konvolutten og sa; Det herre e æn lykkefugl mamma!Coool da.

Nei, straks natta her selv om jeg sov halve etermiddagen på toget fra Hamar i ettermiddag.

Klemz

GundaM sa...

Og ja! Kortet..det herlige kortet!!!

henger nå på kjøleskapet;)))

ganning du lissom;)Men tror nok det hjelper ja, smiler nok hver gang jeg går forbi der no!

Cathrines blogg sa...

Vikelig kjekt å se!! Har trakket mange timer inne i de studenthusene der,og jeg synes du virkelig har fått det fint til!!!!