søndag 10. august 2008

bli en bedre blogger!

i tillegg til lanseringsfest, ble det arrangert bloggeseminar dagen etter ikeas kataloglansering med tema 'hvordan bli en bedre blogger'. de inviterte var de samme herlige damene som på festen dagen før: emmeline, fjellrosa, huset ved bekken, hvit stil, karna og prinsessa. det var vampus som skulle holde foredraget, en av norges mest omtalte bloggere.

inspirasjonsbilde: storeflittig, bilder ikea

vampus lærte oss at vi skal være ærlige. at vi skal være engasjerte, og at vi må involvere oss i andres blogger for å lykkes som blogger. gode råd å ta med seg. hun hadde spurt sine lesere om hvordan de oppfattet interiørbloggere. svaret var at vi kanskje er for like, og at ingen av oss skiller seg ut. vi som nettopp hadde pusset opp bloggen med fargebonanza følte oss ikke akkurat truffet, hihi. vampus minnet egentlig endel om mina hadjian, samme stemmen og samme 'grunerløkka, one-night stands og nachspiel er fett' attituden. i tillegg lanserte hun vampus-effekten. vi fikk ikke konkrete råd om interiørblogging, for det er jo i grunn en egen liten sjanger, hvor bilder og det visuelle er essensen.

etter seminarat var ferdig var vi veldig heldige. tredjeårslæreren på eksponeringsdesign på westerdals som deltok på bloggerseminaret viste oss prosjektmappene elevene hennes jobber/har jobbet med. vi håper å få noen bilder derfra med det første. vi ble MASSIVT inspirert! må bare få si tuuusen takk for titten, og inspirasjonen.

vi ble veldig inspirert av ikeadagene. så nå vil vi treffe flere bloggere - bloggetreff 16. august, meld dere på på NIB:)

28 kommentarer:

Karna sa...

Den mappen fikk ikke jeg se...buhuuuu...Det kunne jeg godt tenkt meg. Var det ikke bare knall gøyt alt sammen?! Gode minner å ha med seg nå når høsten kommer!

GundaM sa...

Så flotte knapper dere har lagt til på siden ;0)

Og smaski bilde er det blitt av storeflittig på kommentarfeltet og!

Og ja, ang min duppedings på siden min; Jeg var først iseng igårkveld og først oppe nå her i morest. Og javisst, fjernkontrollene stod på plassen sin de!!!
Veldresserte karer i heimen eller så er det en sabla bra desig jeg har kommet med;0) Hihi, noe må en da finne på og...Men nå, hopla til jobb!

GundaM sa...

Sorry alle skrivefeil, men nå _må_ jeg skynde meg på jobb her......../

Kardemomme sa...

God morgen og takk for knappen på bloggen deres :)Jeg vurderer alvorlig å skifte bloggleverandør..
Blogspot har mange fler muligheter når det gjelder layout på bloggen..
Jeg har faktisk ingen muligheter til å legge bilder eller tekst i margene noe som er et savn!
Må jo si jeg er uenig med Vampus i at vi bloggerne på seminaret var så like, men hun er kanskje ikke sååå veldig opptatt av interiør selv, slik at hun har tittet mer overfladisk på bloggene våre..Hva vet jeg..I hvertfall liker jeg veldig godt deres nye design..For meg som elsker farger på bloggen var jo dette helt toppers!!! Stakkars deg Storeflittig som måtte legge inn de 240 adressene manuelt puh!! Kjedelig jobb :/ Angående fotografering hjemme fra et magasin hadde det vært veldig morsomt! Jeg har alltid vært så nysjerrig på hvordan disse stylistene og fotografene jobber, og det hadde jo vært en unik sjanse til å oppleve det på nært hold..Så jeg sier helt klart "JA", hvis noen skulle være interessert..Men obs!Jeg bor jo i et lite 70-tallshus uten noen slags form for luksus eller dyr design..Slik at bladet som kommer er klar over dette..Gud så morsomt det hadde vært!!
Ha en fin dag alle tre..Jeg er på jobb og tar morgenkaffen nå, men må nesten kaste meg ut i sakene jeg blir betalt for å gjøre her :) Gleder meg til bloggseminaret :)

LISBETH---<-@ sa...

Heisan! Jammen, jammen , er litt uenig jeg med at alle bloggene er så like. Mange er like, spesielt de helt nye bloggene, men tror nok etterhvert som tiden går vil flere finne sin sjanger og dermed skille seg mere ut. Når en er ny i bloggeverdenen er det ikke så lett å vite hva siden skal inneholde så da blir det lett for at en gjør som alle andre, hvilket er helt greit for da har man iallefall begynt et sted, husker det selv og det er lett å se hos alle andre om man blar tilbake til den spede bloggestart hihi. Anyway, når jeg kommer på besøk til dere er det jo en helt annen stil enn hos meg, en må jo være blind for ikke å se det :o) Jaja, til lags åt alle kan ingen gjera..er det ikke det det heter da..sikkert feilskrevet så nå får jeg vel nynorskekspertene på nakken ..latter her. Ha en strålende dag , her er det omtrent høststorm ute, plask,øs pøs, huttetu og definitivt en innedag.
Klem

Krusedull sa...

Jeg var heldig med pif-en, ja! Så søte knappene ble, gøy! Høres kjempegøy ut med bloggtreff, bra initiativ!!! Dere ER flittige!!! Driver å vurderer om jeg får det til! : )

Mari sa...

Stilig inspirasjonsbilde storeflittig!!

Jeg skulle så gjerne blitt med på lørdag...men med en liten, en bitteliten og et 30-årslag lar det seg ikke gjøre :( Sett bort i fra det, hadde ikke drøye 2 timer bak rattet hindret meg ;)...fy søren så koselig det hadde vært. Håper jeg får anledning en annen gang.. :)

Mari sa...

-med fare for å virke kravstor; den knappen min ser litt vel stusselig ut sammen med de andre der...hihi..

mari sa...

å, kjære vene! Det misunner jeg deg ikke.... Dere legger jammen inn en stor innsats, det setter jeg og flere hundre med meg, STOR pris på :)

Kardemomme sa...

Hei Storeflittig..
Herr fotograf har ring og meldt sin ankomst førstkommende torsdag..
Min første tanke var...Guuuud jeg må rydde!!! Har hatt mye overnattingsbesøk i sommer + har folk hos oss nå og når de reiser i morgen blir det full rulle med fiffing i krokene! En venninne kommer oppover i morgen for å hjelpe meg hihi!!!
Hun er superkreativ og flink med interiør selv, og det er fint med innspill fra andre :)Dette blir spennende da..Har kikket på linken hans og ser at han tar veldig flotte bilder..Et helt annet spørsmål da er at mitt hjem er mye mer rufsete enn andre leiligheter han har vært i (ser det på bildene):/ Men guuud så morsomt det skal bli å snakke med ham..Takk for at du tipset om meg da ;) Snakkes! :))

Emmeline sa...

Halloen Storeflittig med flittigsøster og pinky flittigvenninne:)

Takker igjen for sist. Flott oppussing av blogg. Jeg har satt i gang jeg også; det var VELDIG tidkrevende. Kan bare i min veldig vage fantasi tenke meg hvor mye arbeid det må kreve av dere?

ser at de fleste har begynt å lage seg til med knapper og greier;) Tror ikke jeg egner meg for en knapp...hehehe! Tror jeg egner meg best uten bilde:)

Bra sammendrag av foredraget:) Jeg må jo enda si at jeg tror både Vampus og Vi skjønte at vi blogger i to veldig ulike segment. Mens Vampus stemmer i for de stemmeløse så stemmer vi i for kaffekopper i ulike farger og fasonger...ENTEN HVITE eller kanskje litt mer fargerike?? Mener fremdeles at det kunne vært gøy med en interiørekspert som kunne snakket litt. Han der Halvor som ikke syns rødt og rosa bør blandes; eller kanskje Alexandra Villefrance som Prinsessa har gått hen og blitt uvenn med...(hehe)

Søren at jeg ikke fikk sneket meg med for å se på mappen. Jeg var opptatt med DN og ser resultatet av det i dag. Et flott bilde å henge på kjøleskapet; NÅ ER DET PÅ TIDE Å STARTE ET NYTT OG BEDRE LIV EMMLINE:) Med det bildet får jeg sikkert gratis medlemsskap hos Grete Roede uten å blunke;) hehe.

Takk og lov at kun næringslivstopper leser den avisen..Jeg kjenner ikke så mange av dem nemlig!!!!! PUH:... Ha en fin dag videre;) Lykke til med bloggetreffet i hovedstaden!

Noralill sa...

Hei! Takk for kommetar hjå meg! Berre link i veg...

Emmeline sa...

Hun har tøffet seg litt på det ene innlegget gitt--og vips så kom det en sørgelig kommentar fra eieren av en butikk i Oslo.

Hvem kunne vite at vi ble lest av viktige damer innen interiørverdenen? Jeg har også fått koselig epost av en annen Interiørgurudame i går...Er helt i sjokk jeg, trodde bare det var min mor sine venninner og noen andre bloggere som var innom? Tydeligvis ikke!!!

Prinsessa; Du tåler vel at jeg ler litt av dette:) For vi er vel fremdeles litt i sjokk over hvem som leser bloggene våre??

LISBETH---<-@ sa...

Duuuuu, mens vi er inne på oppussing, har herjet på inne hos meg i dag og endelig fått plassert NIB knappen, er så treig vet det, men den er så liten og ble jo nesten usynlig ...blir noen sur om jeg blåser den opp litt i size??? Det jo fordi den er avlang..hvilket ikke passer så godt inn i min mal på sideinnlegg, firkantet ser en best liksom....

Hem och Lycka sa...

Vad gulligt av er med min knapp! Tack!

Er nya design är SÅÅ snygg, me like a lot!

Och jag håller med, jag skriver kommentarer på många bloggar men många skriver aldrig tillbaka vilket känns trist. Jag försöker gå in på samtligas som lämnar kommentar hos mig, det blir lite jobb men det är värt det och dessutom kul!

KRAM

Ina sa...

Hei! Jeg vil gjerne melde meg på bloggtreff 16 august, men som ny blogger skjønner jeg ikke hva du mener med å melde meg på på NIB....

Anka sa...

Hei hei og takk for at jeg blir lagt inn på nib:) Helt ny værden denne blogg greia og gjett om jeg jeg blir helkta. Fin side:)

Hespe sa...

Heisann...
Her har det blitt forrandringer siden sist jeg var innom - så fint!!!

Så gøy det må ha vært for dere å få være med på lansering av IKEA katalog og påfølgende seminar. Har jo fått med meg på flere av bloggene, at dere har hatt det toppers... :o)

Herlig uke videre til dere!!

Klem :o)

Therese sa...

Jeg synes dere tre gjør en så fantastisk jobb, at en Award er på sin plass. Ligger på bloggen min ;) Og hva er dette om knapper? *klør seg i hodet*

prinsessa1976 sa...

Ja, storeflittig. Jeg fikk en tilbakemedlign på et innlegg og da tenker jeg som så. daaaaaaaaaaaaaakar, sa noen noe negativt om butikken. Å huff og huff.

Kansje det kan være sundt en gang i blandt å få kritikk og ikke bare flyte på et navn liksom.
Det må de tåle.
Å forresten er å skive " en helt vanlig butikk" ikke det samme som " at butikken min er ikke spesiell" (det siste er mye mer negativt ladet) KLem:O)

Kardemomme sa...

Storeflittig: Det er visst mange som har hatt et ublidt møte med veps i sommer..Det er jo så mange av dem i år..Måtte fjerne et vepsebol under terrassen før vi dro på ferie..Ubehagelig! Håper du har kommet deg igjen..
Jeg har veldig lyst til å komme på bloggtreffet på lørdag, men hvor skal det være, og når på dagen blir det?? I dag har jeg fri fra jobben..Får besøk av en venninne som skal bli med og style litt her..Den fotografen sendte meg en link av bilder fra andre hjem han har tatt og jeg fikk litt hetta!
DE flotte leilighetene..Sendte han en mail og forklarte at mitt hus nok var adskillig mindre og mer rufsete, men han er hjertelig velkommen..Jeg synes jo det er kjempegøy! Så får jeg ryddet litt også..Det er en sak som har vært nedprioritert her i sommer huff!!
Ha en fin dag videre og se opp for illsinte veps! Kardemomme :)
PS! Hvor og når er festen på lørdag?? Tips meg..

Kardemomme sa...

Hei igjen..
Glemte helt å si at jeg nesten må vite hvor bloggtreffet skal være før jeg melder meg på..
Har ingen bil på lørdag og det er mildt sagt "landsbygda" her når det gjelder offentlig kommunikasjon..
Men har selvfølgelig lyst til å komme :)

Kardemomme sa...

Hei dere :) Siden bloggtreffet skal være så tidlig på dagen tror jeg sikkert at det går tog som passer! Skal sjekke med NSB..Etter klokka 19.00 på kvelden er det nemlig hinderløype for å komme seg hjem etter en tur på byen..Ikke som i Oslo hvor det gikk T bane hvert 15 minutt!
Skal bli gøy altså!! Jeg er helt klar for både cafe og shopping...som vanlig ;)

Karna sa...

Takk for det!!
Fikk ikke med meg artikkelen i DN, men har lest litt på bloggen til Emmeline og Fjellrosa, til mer jeg tenker på turen, jo mer uvirkelig blir det vi fikk være med på!

Håper det går fint med oppussing av leiligheten til din søster, og nå må du huske å snakke til henne med "rett kallenavn"...fniiiss!!!

storeflittig sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
storeflittig sa...

hei ina:) bloggetreff den 16, jeg melder deg på, jeg. NIB er forkortelsen for norske interiørblogger, som du finner på norskeinteriorblogger.blogspot.com

hyggelig du kommer!!

fru vims sa...

heisann sveisann dere flitte og driftige damer!!

så flott denne siden har blitt, og NIB også! HURRA HURRA for farger sier jeg!

jeg trenger nok litt update om det der treffet. jeg er veldig i tvil, vil ikke få sprekk i den deilige bloggbobla...men hvor og når? og hva?

Siri sa...

Så utrolig kult med bloggseminar! Det kunne jeg virkelig ha tenkt meg å vært med på en gang, for det høres utrolig spennende ut.
Og jeg er kjempeglad for at NIB kom, det må jeg si. Har savnet det LENGE.
Klem fra Siri.