onsdag 14. mai 2008

Hjemme hos Den gode feen

Den gode feen er en av de damene som har blogget lengst av oss alle tror jeg, hun har holdt på i fire år allerede! På den tiden har hun rukket å inspirere og spre mange herlige ord og bilder fra sin verden.

Vi er så heldige å få en titt inn i hennes hjem her på de flittige. Tusen tusen takk! Huset er nyinnflyttet og et oppussingsprosjekt, mye jobb: men så får de det flott også. Den gode feen er virkelig kreativ og har en vakker stil: her er det bare å la seg inspirere!


1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?
Gammalt, nytt og lyst

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
For nokre år sidan så fekk eg eit veldig gammalt spisebord av ei venninne. Bordet har to nedslåbare klaffer og ei skuff til småting. Venninna mi hadde gjort ein kjempejobb med å fjerne all malingen. Me brukar bordet dagleg, og eg syns kombinasjonen mellom det gamle bordet og moderne stolar med stålrøyrsbein er fin. Eg har ofte lurt på om eg skal male bordet kvitt eller lyseblått, men enn så lenge har eg ikkje gjort det. Det er jo greit at nokre ting i huset bryt stilen med alt det kvite.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?
Draumen mitt er eit gammalt staselig murhus. Gjerne kvitmalt med svarte vinduslister og dobbel inngangsdør. Huset skulle gjerne ligge nær sjøen med eigen brygge og naust. Eg ser for meg huset omkransa av store bøketre, med grusvei fram til trappa. Sukk, håpar draumen går i oppfylling ein gong.

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?
Mi største inspirasjonskjelde interiørmessig er danske interiørmagasin. På Boligtorvet ligg ein del reportasjar frå desse magasina, så eg velgjer meg denne nettstaden. Sjekk også ut: Boligliv og Boligmagasinet.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?
Heilt klart Bodil BO. Ho har verkeleg sansen for detaljar. Me har kjent kvarandre sidan me var små, og eg hugsar at me faktisk malte rommet hennar saman då me var ca 14 år. Lyseblått den gong også J Bodil hjalp meg også å style leiligheten me solgte for nokre månadar sidan, så henne hadde eg gitt heilt frie tøylar utan å vere bekymra for resultatet.


Vi starter i gangen.
Bildene er mannen Øyvind sitt verk, så stilige! Han selger tilogmed, så hvis du vil ha noen kan du ta kontakt med han på oyvindmidteng@organizer.net. Det er så stilig med svarte detaljer og dekor mot det hvite! Benken er snekret på stedet.


Kjøkkenet var for bare en liten stund siden i furu. Se under hvor flott det blir med hvit maling. Det er jo en vanvittig jobb, men hvis dere går inn på bloggen hennes og ser før-bilder, får dere se forskjellen. Benkeplatene fikk svartmaling, og gir kontrast.

Barnerommene har en lys, romantisk litt moderne dansk stil, akkurat som hun selv beskriver. Barnerommene er også de rommene hun selv er mest fornøyd med i det nye huset. Prikker går som gjennomgangstema for dekor og detaljer. Herlige støvler!Stua har en så herlig farge syns jeg... og så stilig den stigen er. Gulvet har fått overflatebehandling siden de flyttet inn: sliping beising og lakking. Sofaen er en Ektorp, jeg tror det er den offisielle blogger-sofaen? Denne stuen er virkelig flott! Rommet er spennende, samtidig som det er rolig og avslappet.Tusen takk igjen til Den gode feen, du har et så vakkert hjem, og du inspirerer så mange på bloggen din.

9 kommentarer:

Jorunn sa...

kjempefint hjemmehos-innlegg fra feen! nok en gang tar jeg av meg hatten for hennes enestående kreative evne. og ikke minst, hun inspirerer virkelig!!

Miamor sa...

Finfint hos den dama! Arti at dere "farter"rundt litt!

Fin måte å gjøre litt stas på hverandre dette :) Keep on!!

Anine sa...

JEg blir så inspirert når jeg ser så mange flotte bilder :)
Jeg bare gleder meg til å begynne på bygge prosjektet vårt... Kanskje jeg må bli bedre kjent med denne Bo for jeg tregner assistanse :)
Ha en super 17.mai- jeg titter innom igjen ganske snart siden eksamen er over i morgen.
Anine

Anemone sa...

Spennede smugtitting i det aller helligste til en flott blogger. vi koser oss stort over disse hjemme hos reportasjene.

Som å glo inn gjennom vinduer er mørk høstkveld det .-)

Anna Lisa sa...

Veldig fint!! Nydelig heim.
Stua likte eg best og gulvet på stua...
Artig at dokke lagar slike innlegg.
Ha en god dag.
Klem

Mia sa...

Herlig innligg! Feen er jo bare så utrolig flink, og hjemmet hennes vakkert. Og så har hun den isblå Kitchenaid kjøkkenmaskinen jeg så inderlig ønsker meg...

Smilla sa...

Nydelig hjem, og fine bilder som alltid.

ceciliegrut sa...

Kjempefint innlegg! Den gode feen har vært en av favorittbloggene mine i mange år.. Alltid mye fint og masse inspirasjon å hente hos henne.

Hulda sa...

Fin reportasje fra Den gode Feens hjem. :) Hun har det fint!