onsdag 16. april 2008

Hjemme hos Mia: Hem och lycka

12.februar 2007 skrev Mia sitt første innlegg i bloggen Hem och Lycka. Siden har hun lagt inn innlegg til glede for tusenvis av lesere i en av skandinavias fineste blogger. Jeg er så glad for at vi får vise frem hjemmet til Mia her på de flittige, og det tilogmed på burdagen hennes! Gå inn på siden hennes, nyt av bildene, grav i arkivet og send henne en bursdagshilsen. Mia har også en egen nettbutikk, sjekk den ut her.

Mia har et interiør som treffer meg på absolutt alle måter. Hun har varme men lyse jordfarger på veggene, hvite og brune møbler og detaljer som gir måpefaktor. De fleste møblene har fått en Miafisering: det vil si de er blitt malt eller ombygd til å passe Mias hjem perfekt. I tillegg til å gjøre mye selv får hun hjelp av familien, og har mange vakre arvestykker.



Fem raske

1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?

Lantligt, vitt och en blandning av nytt och gammalt.

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?

Jättesvårt men jag är hemskt kär i mitt gamla ärvda slagbord och vårt vitrinskåp.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?

Mitt drömhem ligger bara ett stenkast härifrån faktiskt och drömmen vore väl att få köpa och renovera det. Det är ett gammalt hus så det skulle i så fall få bli i gammal stil såsom kök med stort skafferi och porslinsho, pärlspont och pelargoner i vackra fönster. Tolixstolar till vårt gamla bord. Vitmålade trägolv, vittapetserade väggar och ett ljust hem med en kärlek till en mix av gammalt och nytt. Textilier från Nyblom & Kollén och Himla. En sidobyggnad på tomten skulle rymma en fotoateljé (makens) och min inredningsbutik. En dröm, men roligt vore det ju om det kunde bli verklighet en dag.

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?

Också en svår fråga, det finns så många fina bloggar som jag kikar in på med jämna mellanrum. Men några av dessa är Hannas Form, Inredningsgalen och Syster Ruffa.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?
Ruffa skulle få fria händer!

Hjemme hos
Inngangen er dekorert med kalligrafi fra Ylva Skarp og svigermorens broderte bilde av kirken hvor Mia giftet seg. Vindu i og over døren gir lys til dette lette, lyse rommet. Det er en ide for de som skal bygge/bygge om.





Vi har ikke mange bilder av kjøkkenet, men her får dere et lite glimt: kjøkkenskapene er grå, med mørke fliser. Mia har dobbeltdekker på kjøkkenet, dvs todørs kjøle/frys, og det trengs nok i et hus hvor matlaging står på tapeten støtt og stadig. Mia viser noen av sine matkreasjoner i bloggen sin. Er det lov å kalle mat chic? I alle fall ville det beskrevet Mias mat bra, under er et bilde av sjokoladeknekk med polkagriser(!).





Mias stue er lysterapi, eller hvitt, om du vil:) Tvkroken er ren og innbydene. Cd hyllene er malt hvite, for å skape helhet. Lampen i hjørnet har jeg ønsket meg selv, den bringer liv, ro og et naturlig element inn i "hi tech" avdelingen. Sofaen er brun, stram og moderne: helt nydelig.





I stua står blant annet dette vakre skapet. Over kommoden som skimtes til venstre i det første bildet, henger et "minimuseum" som rommer arvede og samlede skatter. Se bildet under: skapet kom ferdig patinert da hun kjøpte det. Jeg elsker fargene på de gamle fyrstikkeskene.




Soverommet får vise seg i vårdrakt. Veggene har en farge som får meg til å tenke på sanddyner. De to putene i matchende farger gjør veldig mye ut av seg, og binder rommet sammen. Det store skapet rommer sengetøy.





På soverommer bor også denne deilige radioen. Mia bruker den når hun legger sammen tøy, eller bare vil krype opp i sengen igjen og høre på "lugna favoriter".



Vi avslutter med tre detaljbilder av symaskinen i arbeidsrommet, "puslekommoden" (som er en super ide, forresten) og en arvet stol som står på veien inn til kjøkkenet.







Hjemmet til Mia er bare så vakkert, akkurat som hennes egen blogg. Jeg legger ut link en gang til, kos deg på disse supre sidene! Tusen tusen takk for at vi har fått vise frem ditt hjem, og GRATULERER MED DAGEN!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Oi.. for et flott hjem! Så gøy å lese hjemme hos reportasjene dere lager og alle de andre flotte innleggene til inspirasjon.
Så til storeflittig: takk for sånne hyggelige ord på bloggen min. Er selvfølgelig bare gøy hvis dere vil linke meg :) Ha en fin dag. Klems Miriam

Unknown sa...

Hei Flittiglisene!
Takk for kjempehyggelig hilsen på bloggen min. For en fersk blogger som meg,er det fantastisk å se alt som finnes av andre bloggere...kjempeinspirerende....men har akk så liten tid:)
Blir veldig glad om dere vil linke meg,jeg linker med glede dere.
Ha en fantastisk onsdags kveld!

Hem och Lycka sa...

Gud vilket underbart inlägg! Jag bugar och bockar! KRAM

Ann Helen sa...

For et herlig hjem, altså! Gratulerer med dagen også, Mia:)

Evami sa...

Mia hadde en nydelig og inspirerende hjem...

Tusen takk for koselig melding på blggen min:) Arti å få oppdaga nye fine blogger... Har kosa meg med deres.. Linker dere hvis det er ok??

Storeflittig,jeg har lyst tilbake til Dubrovnik,og omegn.
Fantastisk område:) Koste oss masse... Og idag har største mann sittet og kikka på at sement-bila har vært og lagt gulv,stor stas:)

Ha en flott kveld:) Eva

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Storeflittig, 1000 takk for gratulasjon hos meg, så koselig!
Supert tiltak med en bloggeoversikt, har meldt meg på jeg1 Tror jeg glemte en www i adressen , men det fikser dere vel. Hehe, var ikke den eneste kunne jeg skue. Flott hjem som vises her.
Klem

A home far away sa...

Mia har verkligen ett flott hem! Men det har du också:-).

Ha en kjempefin vårdag!
Gunilla

Anonym sa...

Hello,

Beautiful blog.... it's a shame i cannot read it but i love to watch the pictires !!
Greetings from the Netherlands, Janneke

Karna sa...

Lekkert sier bare jeg, beklager at jeg er så treg om dagen, skal få oppdatert link listen min snart...Kjempe fint tilltak med interiørblogg liste bloggen... =0)

Anna Lisa sa...

Flott og innhaldsrik blogg dokke har:) Takk for besøket i min blogg:) Ha ein fin dag:) Klem

Fru Fjeldhammer sa...

*OMG*, Solveig, den turkise fargen på den kommoden var helt rååå!!

Blir litt redd for at jeg skal bli så lei en slik knæsj farge.. tror snart jeg bare går for hvitt jeg altså!!

Ha en fin dag videre

GundaM sa...

Jøss,enda en spennende blogg;) Og du for et herlig bilde øverst med de greinene!

Skal ta en titt nedover her nå,har hatt travle dager;)
Pakke sendt, gjetta eternavn jeg da;)))Håper det bare er en Solveig der nede...

Anonym sa...

great