fredag 18. april 2008

Loppeknapper

Loppissesongen har offisielt vært åpen i to helger allerede, og overalt på de mange herlige bloggene jeg besøker ligger skatter og glimtrer.

Forrige helg kom jeg blant annet over en hel skål med vintage knapper. Lykke! Da jeg kom hjem sorterte jeg de etter farge, og hadde en fotobonanza uten like.

Jeg tenkte på henne som har eid disse knappene, de ser ut som de er spart opp over et helt familieliv. Det er mange mange hverdagknapper: små hvite, brune og beige knapper som alle bestemødre har i skuffen sin. Noen knapper er til barneklær, noen til herreklær. Mellom alle ligger noen festknapper: perler, sølv og gullknapper. De skinner igjennom mengden.

Og kanskje det aller morsomste: det er knapper fra 60-tallet og oppover. 70 tallets turkise og blekgrå knapper, 80 tallets brune og svarte med gullstriper osv. Artig!

Her kommer noen av bildene:
Så slo det meg... ehhh... jeg trenger vel egentlig ikke SÅ mange knapper jeg som aldri syr annet enn rette sømmer? Så mange juveler kan vel ikke ligge sånn til ingen nytte!

Knappene gjorde at jeg umiddelbart lurte på hva Persilja (fyrabarnsmamman) holder på med inne på verkstedet sitt, kanskje trenger hun noen unike knapper? Jeg tittet innom henne, og der var det jammen kommet mange nye kreasjoner. For dere som har penger: LØP OG KJØP, det finnes kun et eksemplar av hver! En liten smakebit på veskene:Kanskje noen av dere som er innom her på bloggen trenger noen knapper?
Jeg har altså i overflod mange... send meg en epost med navn og adresse, så sender jeg deg noen kule små gaver til deg. (Si ifra hvis du vil ha noen helt vanlige også, det var selvfølgelig aller flest av hverdagsknappene:)

11 kommentarer:

micano sa...

takk for hilsen på bloggen min og for fin link!!!
Utrolig mange fine knapper!! Jeg elsker knapper og drømmer om å ha et helt lite norgesglass fullt med lyse knapper... sukk..

Veldig fin blogg dere har. Jeg håper det er greit at jeg legger den til min liste...

Hulda sa...

Så artig å finne så mange knapper. :) Jeg kom over noen for ei stund sida jeg også, har alltid bruk for noen av de lyse. Det er slike det går mest av her.

M.KATE sa...

i love that bag!! so pretty :)

EngleRommet sa...

Hei:)
var innom å tittet litt, fin blogg:)
Var mange fine knapper her ja:)
God helg:)

Persilja sa...

Å så fint du gjort i photoshop! Jag vill också lära mig det men ack den där tiden vill ej räcka till! Tack för snälla ord!!!
Lycka till med examen!

fru Pink sa...

Så kult å finne så mange knapper! Synes det er stilig å putte dem på norgesglass e.l og ha som dekorasjon (hvis du ikke gir bort alt da!) :)

Og veskene til Persilja er FAB!!

Alex sa...

Flotte knapper og fin blogg dere har. Vil gjerne linke dere hvis det er ok for dere ;) God helg !!!

Oslojente i Bergen sa...

hei,

alltid hyggelig med nye folk som legger igjen hilsen på siden min;) SÅ TUSEN TAKK!

Utrolig med knappefunnet, jeg skal på loppis igjen imorgen så vi se om jeg finner noe...

Verden er ikke stor nei...går han på allmennlærer eller?

God helg!

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Fint at du la meg til i norske interiørblogger, men etter det innlegget mitt i går så vet jeg ikke helt om jeg passer der, hi,hi...

Kult med knapper da! Jeg syr jo ikke og synes det var en god idè som fru pink kom med, nemlig å putte dem på glass for dekorasjon; kjempesmart! Det kjøkkenet hun viste i innlegget sitt var lekkert :-)

Ha en flott helg!
Klem fra Britt :-)

Cathrines blogg sa...

Hei igjen ;o)
Jeg forsto ikke helt den siste kommentaren din på siden min, om at du hadde lagt meg til norske interiorblogger?
Jeg fant meg ikke i alle fall.....Var inne på siden og kikket, var mye spennende der;o), oppdaget også en del nye inspirasjoner!!!
klemklem

Hespe sa...

Heisann...
Tusen takk for koselig besøk på bloggen min :o)

Virkelig flott at dere har startet opp "Norske interiørblogger". Smart å få ting samlet!!

Synes også det er spennende at dere presenterer de nye som kommer til - det er jo et hav av flotte blogger der ute....

Her på "De flittige" er det så gøy med presentasjon av ulike hjem. Kanskje inviterer jeg dere etterhvert :o) Og så så mye flotte knapper. Min fargepalett går i beigetoner, så det er bare å sende over en "hau"... Hi, hi....

Ha en superduper og kreativ kommende uke!!

Klemmer :o)