fredag 28. mars 2008

Hjemme hos Mias Landliv

Det er ikke så alt for lenge siden vi oppdaget bloggen Mias landliv. Det var en fin dag må jeg innrømme. Hele kvelden gikk med til å lese og titte igjennom sidene. Gjett om vi ble glad da hun ville vise frem huset sitt her på de flittige?

Mia bor på et småbruk som ikke har sin make i hele landet. Heldigvis for oss lesere blogger hun om livet på gården som har 16 gammelnorske spælsau, hane med 13 høns… og traktor, mann, kjøkkenhage, roser og sjarm. Bildene fra huset er utrolige, dette er bare utmerket smak! Det er ikke vanskelig å se at hun brenner for interiør, men hun har også sin egen spesialitet i patchwork. Hun syr kunstverk for hånd av stoffer med pastellfargede blomsterstoffer og blonder fra Laura Ashley, gamle kjøkkenhåndklær, Green Gate, Åhlens, Ikea osv.

Nyt bildene vi legger ut her, og sett av resten av dagen til å kikke på Mias blogg.

1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?
Litt nordisk blond, litt english country living og litt shabby chic. Jeg er veldig glad i det nordiske lyse, rene og enkle, samtidig som jeg er fascinert av det engelske blomstrete, med roser og Cath Kidston. Og så litt shabby chic, selv om utrykket begynner å bli nokså oppbrukt. Jeg har jo ikke så mye hvitmalte slitte møbler, men en sofa og noen stoler med hvitt trekk, litt pastellfarger og en prismekrone...

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
Jeg er glad i min hvite sofa, og så ørelappstolen med jeanstrekk på (ikke nødvendigvis pga. jeanstrekket), men fordi stolen er sååå god å sitte i, med fotskammel og det hele. Oi, det ble visst to møbler det...

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?

Drømmehjem... ikke helt lett det der. Men jeg drømmer om en gammaldags glassveranda, hvor man kan sitte (neste) ute, samtidig som man har beskyttelse for vær og vind. Jeg kunne også tenkt med et bibliotek... og en "masterbedroom" med eget bad... og tilsvarende for gjester. Et stort deilig kjøkken, med plass til både langbord og godstoler foran en peis/ovn. Så et litt større hus hadde nok ikke vært dumt... gjerne et hvitt gammelt (men godt isolert et!) i sveitserstil, med "blonder", utskjæringer og det hele...

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?

Det finnes så mange flotte og inspirerende blogger, både norske og utenlandske, så det er nesten umulig å velge en. Jeg er veldig fascinert av bloggen Pin Board av Loise Loves for det landlige, kreative livet hun lever og beskriver. Og bloggen Posy for det koselige blomstrete hjemmet hennes og for hennes herlige skrivestil.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?

Oi, ikke lett å svare på... men jeg liker veldig godt stilen til Pia Dann (boken om hennes hjem "Et hus fullt av drømmer" er en av mine favoritter) og så har jeg sansen Ralph Lauren.

Huset til Mia er omkranset av en herlig hage, og har et inngangsparti som oser av sjarm og romantikk. Jeg liker så godt slike buer en må gå under for å komme inn i hagen. Porten er akkurat passe shabby til at den er mer chic en noe som helst nymalt.I gangen står et arvet konsollbord med speil. Rommet er lyst og innbydende, og jeg syns det blå deniminnslaget gir rommet særpreg og stil. Jeg hadde glemt hvor pent cognacfargede møbler passer med blått og lyseblått, dette gav virkelig inspirasjon!Kjøkkenet er en historie for seg selv. Jeg har alltid planlagt å ha gammeldags, landlig kjøkken med et snev av fransk stil. Når jeg så disse bildene hadde jeg den følelsen en får når en kjenner ”her er alt rett”. De enkle hvite flisene, de eggekremfargede skapene, de blå og hvite tekstilene, det er bare… rett! Jeg liker ekstra godt stolene, av den sentimentale grunnen at det er akkurat like de i mitt barndomshjem.Stua ligger i forlengelsen av kjøkkenet, og har hvite slippover trekk Mia har laget selv. (Hun lager i grunn det meste selv.) På bloggen har jeg blitt overrasket over hvor mange forskjellige stemninger og ”rom” hun greier å lage ved å bytte ut tepper, puter og farger etter hvilken stil hun ønsker i øyeblikket. Bordet holder samme gode brunfarge som ellers i huset.

Jeg bare elsker det bilde over skatollet! Det gir en ærverdig, men ikke stivt inntykk. Og her får dere se denimstolen Mia selv er så glad i. Det er ikke rart! Så røft og tøft sammen med pastellene og det hvite, - det gir virkelig det lille ekstra som Mia har i sitt interiør.Soverommet er lyst, med lette tekstiler i en smijernsseng. Nattbordet er et gammelt pottebord med marmorplate. Lampen er alabast, ganske uvanlig her i Norge om dagen, så jeg ble så glad da jeg så denne. Dette soverommet tror jeg gir gode, lyse og luftige drømmer!Vi avslutter turen i Mias atelier. For hun har faktisk det, heldiggrisen. Det er en gammel garasje, med møbler som har sin egen historie, og et par strøk hvit maling. Jeg ser for meg Mia som både sitter og står med de store patchwork teppene sine, og setter i nålen på riktig plass, en etter en lapp. Jeg kan ikke annet enn å takke så mye for at vi har fått lov å se inn i Mias verden, og oppfordre alle til å ta en titt inn på hennes blogg.……og kanskje dere blir kjent med denne ”Lille Mann”?

11 kommentarer:

Fru Pink sa...

Åhh, det hjemmet er så nydelig! Får litt Marikken følelse:-) Elsker atelieét!!!!!

Magny sa...

Takk for hilsen, og for den skjønne støtten! Tar imot med takk... ;O)

Mia sa...

Kjære Solveig, tuuuusen takk for denne vakre reportasjen med alle de go´ min ordene! Jeg ble jo nesten rørt, så nydelig har du skrevet om bloggen, hjemmet mitt... og så Lille Mann da... Og så artig å se hjemmet mitt "sett med andres øyne". Jeg takker og bukker og det hele...

Hulda sa...

Så flott innlegg! Mias blogg er nydelig, har fulgt med den siden starten. :) Og så heldig Mia er som fikk denne flotte reportasjen!

GundaM sa...

Hm,enda en blogg jeg ikke har sett...
Flotte bilder dere viser her og så må jeg inn og kikke på siden;)

Takk for tipset, igjen;)

Flott opplegg dere flittige har!

Livy sa...

For en nyyydelig blog dere skriver om her - enda en blogg å besøke:-)

Tusen takk for koselige ord i bloggen min Solveig! Kjempefin blog dere har her!

Ønsker dere alle en fin start på uken!

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Mias hjem er et av mine favoritt hjem i bloggverden - og jeg husker godt hvordan hun tok pusten av meg med sine NYDELIGE bilder den gang hun opprettet bloggen sin i okt.06 om jeg ikke husker feil ;)

mali-mo sa...

Ja, det er vakkert hjemme hos Mia, ingen tvil om det, denne damen innreder med sjel og særpreg. Så fint at dere viser bildene fra hjemmet hennes her!

Persilja sa...

Oj, så vackert! Älskar blommiga tyger!

Minna sa...

Vad kul! Direkt när jag såg bilderna (utan att ha läs teksten visste jag att det var hemma hos henne, kände igen hennes underbara stil). Och tusen tack för era snälla ord om min blomsterverkstad, de värmer! Kram! Minna

Ida sa...

Fine komplimenter til Mia som hun virkelig fortjener! :)))
Hun er en stor inspirasjonskilde for mange.