onsdag 26. mars 2008

Hjemme hos fyrabarnsmamman

Ny fast spalte: Vi kommer til å legge ut "hjemme hos repotasjer" av inspirerende hjem her på de flittige. Hvis du har et ønske om å vise frem hjemmet ditt, kan du bare skrive oss en mail, eller legge inn en kommentar! Først ut er en svensk dame vi beundrer: Fyrabarnsmamman

Vi er så glade for at vi får lov å gi dere en snartitt inn i Persiljas verden her på de flittige.I bloggen fyrabarnsmamman skriver Persilja gode innlegg ispedd vakre bilder av sitt hjem i Norrbotten, Sverige. Tekstene på bloggen er så gode, så ærlige og rå. Jeg hadde digget bloggen uten et eneste bilde også! Huset fra 1800-tallet er innredd i Persillas helt personlige, kreative og ”busiga” stil. Med huset fullt av barn, mann og hund hadde resten av oss hatt nok å henge fingrene i. Men ikke firabarnsmamman, nei. Hun driver også sin egen sysselside hvor hun selger unike arbeid i tekstil, særlig vesker. Nyt bildene av hus og vesker!

Fem raske:

1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?
Loppisfyndat, färgglatt och avskavt. Nästan alla möbler är gamla och loppisfyndade, men jag har valt allt med kritisk blick. Formen och färgen och kvaliteten är viktig! Jag vill ha nätta möbler med funktion eftersom de byter plats och rum ofta.

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
Min favoritmöbel är nog det blå porslinsskåpet. Jag fick tjata för att få köpa det av antikhandlaren. Han ville behålla det men efter två års tjat fick jag köpa det! Det är perfekt att stapla vardagsporslinet.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?
Jag skulle nog bo kvar, men bygga till en glasveranda och sätta in de gamla dubbledörrarna som ligger i härbret. Jag skulle renovera köksdelen med skafferi och så skulle jag renovera badrummet så att det blev svartvitt kakel på golvet och pärlspont på väggarna. Och sen skulle jag leja en målare som målade alla väggar med gammal omålad pärlspont i ljusa pastellfärger med linoljefärg och sist men inte minst skulle huset få ny panel i gammal stil och falu rödfärg på väggarna. Idag är det ful ny panel och målat med fulaste plastfärgen. Jag skulle helt enkelt leja bort allt arbete som vi själva förhoppningsvis ska ha tid och råd att göra framöver...

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?
Den finske bloggen Vintage living. Jeg titter også innom Yvestown.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?

Om jag måste välja; Mija från Svenska tv4programmet Bygglov.

Persiljas hjem er ikke overraskende (hun er jo tross alt tekstilhåndverker) fylt av spennende tekstiler som gir huset særpreg.I inngangspartiet ligger labrador/puddelen Pommac og vokter. Jeg liker dette bilde ekstra godt siden Pommac er en tro kopi av Lilleflittigs hund Pippi, og siden sofaen på bildet (Mysinge fra IKEA) er helt identisk min egen. Jeg elsker bildet over sofaen med håndtrykk!Kjøkkenet er malt hvitt, og noe rosa, men nesten alle møblene er malt i en sart lys gråblå farge som er fantastisk vakker og gir rommet farge. Stolene av ulikt slag gir et vimsete uttrykk ved siden av det lyse bordet.
Hvor herlig er ikke bildet av kroppen over skapet?
Passer bra i motiv og farge.I det blå framskapet står porselen i mange ulike pastellfarger som binder utrykket sammen uten at det virker rotete.Nisjen i veggen er jo bare så tøff! Jeg tror det er godt å være barn i dette huset: her står farger og blyanter fremme på kjøkkenet, til små og store kunstnere. På kjøkkenkrakken har Persilja lagt et heklet bestemorsteppe og stripete puter i lys blått og rødt. Der kunne jeg godt tenke meg å sitte!På kjøkkenet står dataskapet. Jeg har også den stasjonære på kjøkkenet. Det er så sosialt!Bilder fra datterens rom. Masse oppbevaring, artig stol.Jeg har lagt merke til at det er masse kule lamper i dette huset, se på den grønne "kina"-lampen her.Vi avrunder husbesøket med sofaen til fyrabarnsmammn. For en kreativitet! Jeg liker lampen med igjen!Tilslutt viser jeg frem en av de mange veskene til Persilja. Her finner du flere fantastiske vesker fra Persilja.

13 kommentarer:

Fru Pink sa...

Persilja, jeg digger deg!! :-) For en varm, genuin, egenartet stil! Jeg synes det oser av vilje og mot til å gå sin egen vei, og tørre å være tro mot det en selv liker! Dermed blir det til at vi andre også faller pladask, fordi det er et hjerte bak, ikke en motedille! Elsker, elsker!

Persilja sa...

Ååååå! Så fint ni skrivit om mig och mitt hem och min blogg! Jag blir stolt och rörd och GLAAAAAAD!!!!
Tack för ett underbart "reportage"!
Kram!

Bara Gry sa...

Persilja er en av mine absolutt favoritter som jeg MÅ innom flere ganger per dag. Jeg er avhengig ;-)

//Gry

Bo med barn sa...

Åh...har vært inne på bloggen hennes tidligere og sett. Så herlig!! Ser at hun har lampene jeg kjøpte på Ikea igår. Godt valg!! :)

frk. vims sa...

kommentar til fru pink:

Blir litt forvirra her, skal jeg skrive på ditt innlegg for å svare deg, eller ta det øverste?

anyway

læms = lefse
stævla = støvler

;)

Fru Fjeldhammer sa...

caayvlher var det mye flott, både i hjemmet til persilja og i denne bloggen her!!

maloppa sa...

Hon är sedan tidigare min absoluta favoritbloggerska så det var jättekul att läsa ditt vackra "reportage" hemma från henne. Kul ide!

Miamor sa...

Så koslig at dere har "Vært hos" Persilja! Digger stilen hennes! Takk for kommentar på bloggen min! jeg er ny og blir barnslig glad over alle som titter inn hos meg! Ha en spennende dag : )

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Så kult hjem!!!! Denne bloggen må jeg titte nærmere på :)
Må også takke for visitten inne hos meg tidligere , skal linke dere nå så fyker jeg snart innom igjen .

GundaM sa...

Jøss,hva dere kommer på;)Flott!

Og nå må jeg inn og kikke på bloggen hennes, ny for meg denne Persiljan.

Tove sa...

Så UTROLIG stilig! mangler nesten ord her jeg sitter...akkuratt sånn skulle jeg gjerne hatt det hjemme også

Så morsom ide å ha "repotasjer" på denne måten. Takk for titten både til dere og Persilja

klem

Anonym sa...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Anonym sa...

Hei!
Jeg er på leting etter en gråblå farge til et gammelt kjøkken. Den ene veggen er av tømmer, denne skal ikke males. Jeg ser du har en fin gråblå farge på det lille skapet(under bilde). Vet du hvilke malingstype dette er? Viser bildet bra fargen eller er den mørkere/lysere i virkeligheten? Ønsker en forholdsvis lys tone. Malte i første omgang med en som var altfor mye blått i, så nå er hele kjøkkenet babyblått;)
Påforhånd, tusen takk:)
mvh tutta