torsdag 4. juni 2009

Kjøkken del 3

Mammas got a new table! Jippi. Her er min forholdsvis ferske forelskelse. Dette skal bli hvitt, men det har jeg ikke rukket enda. Alle maler møblene sine hvite om dagen. Tro meg - alle! Jeg ser igjennom endel før/etter prosjekter inne på Nib, og kan rapportere om 99 % hvitmalingshyppighet.Det har fått meg til å tenke litt på om jeg virkelig vil ha dette bordet hvitt. Og det vil jeg. Tror mange maler hvitt siden det stort sett gir flotte resultat, i tillegg som det er tidløst. Skal bruke høyglans for det tror jeg kan bli fint. Et hvitmalt bord passer liksom inn overalt, så kan jeg heller bytte bildene på veggen, for instant new look. (Og det er neste prosjekt).Så her er FØR bildene. Vi bruker bordet som det er frem til helgen. Da skal jeg få kjæresten til å passe barn mens jeg pusser bordet med mine hendige små pussemaskiner. Pussemaskin og baby på armen er ikke særlig kjekt.Bordet kom på selgers henger for en uke siden, og ble kjøpt på Finn. Jeg vet ikke om selgeren egentlig hadde lyst å selge det, han virket utskremt av sin kone, og så ømt på bordet både en og to ganger før jeg fikk det inn i huset. Han fortalte at bordet var laget av en møbelsnekker på Voss. Så nå bestitter vi håndlaget lokalt bord. Prisen var høyere enn hva jeg pleier å gi for møbler, nemlig 1000 kr. Kjæresten har gitt det til meg i barselsgave. Hihi - han vet hva denne jenta setter pris på!

35 kommentarer:

MOLLY sa...

Nydelig bord, og kan jeg få be deg om å IKKE MALE DET HVITT! Bildene du viser her er knalltøffe, og passer perfekt til bilden og stolene akkurat slik det er! I tillegg, så er det denne stilen som er på vei inn, MED farger;)

Jeg tror jo kanskje du kommer til å male det likevel, men tygg litt på det, og vurder en annen FARGE, hvis du likevel må ta frem malerkosten:)

Bare et lite SKRIK fra moi:)
Knallfine bilder som kunne vært i ELLE, men ikke hvis du maler det hvitt...synes jeg da...Og mye mer praktisk når lille Lilly skal begynne å spise kan skjønne...hihi!
Kos deg med bebis...

Camilla sa...

hihi for en snill kjæreste!! :-) og bordet var jo kjempe fint da, vel verdt pengene spør du meg..
Gleder meg til å det hvitt.

Takk for fin kommentar inne hos meg forresten <3

Hilde Heimdal sa...

Tusen hjertelig takk for kommentar storflittig :)!!

norsk stil sa...

Nydelig bord! Jeg liker også det brune treet. Og så en historie om mitt forrige spisebord, det var malt i matt svart, Fenom glansgrad 5. Til et bursdagsselskap skrev jeg hele sangen Hurra for deg... rundt og rundt på hele bordplaten, det ble flott! Vaskes av etter festen. Jeg tror ditt lille runde bord ville kle matt svart. Like tidløst som hvitt, og på vei inn igjen, spør du meg!

Ingunn sa...

Så nydelig bord. Jeg synes brunt er så fint om dagen. Selvom min stil er i hovedsak mer sort/hvitt.

Fint tips over om å skrive sangen på bordet.

Ingunn :)

Kardemomme sa...

For et nydelig bord S.
Og du har visst rett i at det er mange som maler hvitt igjen etter å ha brukt masse farger en stund!
Føler meg skyldig her :)
Men det er vel ofte slik at det går i faser for de fleste av oss.
Etter en hvit fase vil nok fargene komme tilbake igjen og slik vil det nok fortsette hihi!!
Men tilbake til bordet ditt! Det var virkelig en koselig og personlig barselsgave!
Og jeg tror at det kommer til å bli kjempefint i hvitt ;)
Veldig koselig spisekrok har dere!
Klem fra kardemomme :))
PS! Isblå Kitchen Aid er på vei til det kardemommske hjem!
Det var kun 1 Kitchen butikk som hadde denne fargen på salg så da ble den bestilt fra denne ene butikken i Ålesund..
Men kjøkkenet er ikke ferdig så jeg venter nok med å sette den fram til det meste er klart her :)
Men takk så mye for tipset. Sparte jo 1000,- på å kjøpe den nå :))

Jannicke sa...

Nei, du.. Ikke alle maler møblene hvite..
jeg har selv masse møbler i flammebjerk ;o)
Fristelsen har jo vært der, men må si jeg har ikke hjerte til å male det hvitt..
Litt hvite møbler innimellom har jeg, for det er utrolig flott.. men ALT behøver jo ikke være hvitt, syntes jeg.
Bordet var kjempefint, nydelig farge slik det er nå - men blir nok flott i hvitt også!
jeg har akkurat vært på AC home på Askøy, for første gang..
Sukk, det var så kjekt! MYE fint.
Lunsjet på Cafe Fru Luna etterpå. En opplevelse i seg selv! Flere med småtasser der, så ta med deg Lilly en dag og prøv!
Klem J.

Anne Mette Lie sa...

Nyyydelig! *litt misunnelig* :-)

Olstad sa...

Så fint bord. Jeg er jo stor fan av gamle bord...Må si meg enig med Molly det var jo fantastisk fint mot de stolene slik som det var. Men blir nok også fint som hvitt.

små og store drømmer sa...

Så fint bord du har fått. Gratulerer :)
Vi har et nesten likt som spisebord. Det er firkantet med to plater under bordplaten man kan dra ut. Elsker bordet mitt, men jeg har ikke tenkt å male det. Liker at det står i kontrast til de hvite veggene i stuen.
Det blir veldig fint med hvit høyglans også. Gleder meg til å se resultatet.
Klem :)

Minmill sa...

Så fint bord dere har kjøpt dere. Et røverkjøp med det bordet til kr. 1000,- Jeg skjønner hva du mener når du sier du vil male det hvitt. Jeg ville sikkert gjort det samme, selv om jeg synes det var lekkert som brunt. Blir gøy å se det når det er ferdig og med styling rundt :))

Blomster i hagen sa...

Fantastisk fint bord, du har gjort et kupp!!
Du hadde og veldig fin turkis farge på stolene dine, er det mulig å spørre om du har en fargekode på dei?

Mvh
Blomsterihagen

alvorada sa...

Fantastisk bord på verdens koseligste kjøkken! Synes det er en spesiell hyggeatmosfære som bare stråler ut av bildene dine. Du har et unikt talent synes jeg. Hvem som helst kan klare å innrede fint, men ikke alle har evnen til å innrede både fint og med sjel. Den evnen har du :)
Jeg tror bordet kommer til å bli knallfint i hvitt. Siden du har farge på stolene passer det fint at bordet er hvitt. Men fikk litt vondt av han stakkaren som solgte det til dere jeg da... ;)

alvorada sa...

Og kjære Pinky, GRATULERER SÅ MYE!!! Så gøy det blir med en liten minipink :)

Hilde Heimdal sa...

Fru Pink, takk for kommentar!! :)

Mannen min var inne i 2001 han å, fram til 2003 :)

Så spennende å jobbe på inntaket da, jeg skulle ønske jeg hadde anledning til å jobbe på sånn en plass :)

Anonym sa...

Hei.
Det bordet var utrolig fint. Heldig du var som kom over det på finn. Skjønner godt at eieren var litt skeptisk til å selge det, men bra for deg:)
En hilden fra Agathe si sie

Briggs lekehus sa...

Nydelig bord!! med uttrekk? Nydelig. og jeg må si jeg likte det i brunt også jeg.spesielt med de stolene til. Fikk litt landlig og rustikt preg over det. Men hvitt er også flott da!

Huset på Planen sa...

Kjempefint bord, helt nydelig. Jeg hadde ikke malt dette hvitt, jeg er usikker på om jeg hadde malt det i det hele tatt. Jeg ser at mange har hvit stil, men når sant skal sies har vi ikke et eneste hvitt møbel i huset. :) På hytta har vi imidlertid kjøpt hvite hyller fra Montana, jeg tenkte det skulle få være litt lyst der.

Dessuten synes jeg 1000 var et røverkjøp.

The Lavendar Room sa...

Takk for en fin kommentar Fru Pink!
Jeg er helt forelsket i postkassen selv jeg:) Vi har en større utgave av den i sort med inngangspartiet, jeg fant ut nylig at de finns i svart i mini-utgave, gjett om den måtte kjøpes til lekehytten! Datteren min er 3år, men regne med når hun og blir 7 må alt det rosa byttes litt ut;)

Kjekt med små oppussingsprosjekter Storeflittig, gleder meg til å se etterbilder, hvithøyglans blir bra det alstå! Likte fargen på stolene og jeg:)

alvorada sa...

Oi! Tudo bem? For det var brasiluke, var det ikke? :)

Herr Brasil har det bra og snuser rundt etter ny jobb for tiden. Han har fått et tilbud men er ikke helt fornøyd med lønna, så nå er det heftige lønnsforhandlinger på gang. Tror han føler seg litt som Kaká, bare at han skal kjøpes opp av en annen barnehage og (dessverre!) ikke et fotballag. Han har ihvertfall tenkt å sørge for at overgangssummen blir så nært opp til Kaká-nivå som mulig ser det ut til, hi-hi. Jeg venter i åndeløs spenning på utfallet. Husker ikke helt hvor mange millioner ufaglærte fremmedspråklige barnehageassistenter går for i Oslo for tiden jeg? Noe sier meg at det ikke er de helt svimlende summene, men man kan jo drømme ;)

Alt vel med Lilly? Håper hun lar deg sove litt om nettene! Blir dere værende i Bergen framover eller var det noe flytteplaner på gang? Jeg anbefaler jo selvfølgelig oslo-området på det sterkeste! Men lover ikke å sitte barnevakt altså. Jeg har baby-angst så den jobben får noen andre ta, men jeg tar gjerne en kaffe med mammaen :)

God helg!

fru vims sa...

ikke mal!

det er fint som det er :)

tapetene er ikke i kikkerten, heller ikke huset :)
vi venter til høsten, for nå skal sommeren nytes!! :)

Frk. Maya sa...

Oi, du er heldig du! Det var kjempefint det bordet. Og at det er håndlaget også...Litt av en gave:)

Maya

BLAFREBLOGGEN sa...

Ahhh... fanatstisk rundt bord. Og så liker jeg fargene på stolene også. Fin gave :-)

Noralill sa...

Wow! Tusen takk for at du har hugsa vetle meg! Også VG og alt...hmm og eg som ikkje har kjøpt avisa i dag...jaja.

Kjempefint bord du har fått tak i. Og veldig sant at alle malar kvitt for tida, men bordet var jo veldig fint akkurat som det står òg. Kanskje du skal gjere som meg, ha ein duk på det i nokre veker...medan du tenker litt...

Tusen takk igjen! Og ha ei super helg!

Miamor sa...

..ikke mal det da snille deg...det er jo sååå vakkert!!!

Anonym sa...

bordet er nydelig som det er men suger mye lys så jeg skjønner hvorfor du vil male. Maling kan alltids taes av igjen selv om den originale patinaen er borte men det er tross alt "bare" et møbel så gjør det du har lyst til med det! Etter å ha sett på de andre "prosjektene" dine så virker du modig og ikke redd for å tenke utradisjonelt--male det hvitt er ikke akkurat uventet men hos deg blir det faktisk et overaskelses moment fordi du ikke kjører "hvit stil".
Nå skal jeg gjøre meg litt upopulær: synes hvit stil er litt feigt,ikke super kreativt å male alt hvitt,alt matcher jo og resultatet er ett pent,delikat,gjennomført,stilig litt kjedelig hjem.
Dette var ikke pent sagt men vil understreke at jeg er IKKE fru Anonym.
Ha en fin dag
Siri

Rikke sa...

Så fint bord!!
Jeg vile faktisk ikke malt det hvitt jeg..passet å bra inn med de lyseblå stolene og alt - og når alt skal males hvitt blir det ikke litt kjedelig..??
Men igjen loves the table!!
Rikke

Mari sa...

Storeflittig; nydelig bord, og JA mal det hvitt!

Pink; vi gifter oss 27 juni, så det er bare stakkars 3 uker igjen... Skal legge ut bilder etter at vi har kommet hjem fra bryllupsreise jeg :)

Lappesola sa...

Ikke mal! Bordet er jo nydelig som det er.

Hilsen Sol

mi-rachel sa...

utrolig vakkert bord!
heldiggris :)

Frau Putz sa...

Oj-oj-oj... Sikke et fint køkken. Jeg elsker de blå farver - og specielt den tapetserede skuffe med det stribede papir... Skønt!
Sikke en kreativitet.

Herligt med lidt farve midt i alle de helt hvide interiørs...

Astrid sa...

Kjempeflott bord! Hvitt eller sort kan bli veldig bra, men er det ikke litt synd å male over slikt ekte tre som til og med er snekret av en møbelsnekker?

Komadyret sa...

Knalltøfft bord ;)Jeg har malt mitt bord i høyglans sort, er utrolig fornøyd med det resultatet. Alt av støv og kladdeflekker viser, men det er lett å vaske bort ;)

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Bodil K. Unneland sa...

Hei! Elsket fargen på stolene dine! Nydelig! Har så lyst å male et skap i samme farge... Kunne jeg ha fått fargekoden av deg?