mandag 2. februar 2009

Skamløs styling (stol før og etter)

I forrige innlegg viste jeg inspirasjonen for vår nye stol. Stolen ble ferdig i helgen, etter litt pussel. Her kommer før og etter bildene. Vi er veldig fornøyd, - stolen er god å sitte i og ikke minst omtrent en tiendel så stor som den forrige. Den er heller ikke orange, noe som kanskje er det aller viktigste. Stolen passer godt inn i stua, siden vi allerede har en teaksjenk som tv/dvd/blad oppbevaring.

Jeg innrømmer at dette bildet er skamløst stylet. Det blir aldri noen rosa puter i dette huset. Ikke det at jeg ikke hadde elsket det (les dette kjære!), men jeg har respekt for at det faktisk bor andre enn meg her hjemme. Her har jeg bare tullet inn en babydyne i sarongen min, for at bildet skal ligne på inspirasjonen fra sfgirlbybay. Styling a la Storeflittig kommer når etsy- og ebaystoffene kommer i hus. Tada!

FØR:

(Mobilbilde)

Hva er gjort?

  1. Skrudde stolen fra hverandre (fire skruer).
  2. Vasket stolen med salmiakk (viktig og ekkelt), støvsuget rygg/sete, og vasket rygg/sete med såpe som er sterk og lukter godt. Lukt sitter fast i gamle møbler.
  3. Når stolen var tørr pusset jeg den helt ned med min nye pussemaskin (som jeg elsker).
  4. Jeg tok svart oljemaling fra mitt 'kunstnersett', og dæsjet det på her og der på armlenene. Så dyppet jeg et kjøkkenpapirark i olivenolje, og smurte ut malingen og oljen i ett. En kan like gjerne bruke olje kjøpt til terasse, kjøkkenbenk eller lignende. Har en ikke olje kan en også bruke whitesprit, eller kjøpe ferdig beis, men det liker ikke jeg. (Oh så uøkologisk). Bruk kjøkkenhanske, hihi.
  5. Tok frem hvitt omtrekkings-lerret kjøpt på Hansen og Dysvik til 79,- meteren. Stoffet er skikkelig sterkt, noe som er lurt når en skal trekke om. En kan sikkert bruke ikea eller lignende også:) Jeg brukte 2 meter, men stoffet var bare 1 m i bredden.
  6. La stoffet over rygg og sete, klippet til, og passet på at det lå stramt. Jeg stiftet (stiftepistol er et must for alle som liker å pusle) stoffet fast under stolen, men på sidene tok jeg frem nål og tråd og sydde det for at resultatet skal bli penere.
  7. Ferdig!

Mobilbilde

Bildet over har jeg tatt med som inspirasjon for de som har dilla på den naturlige bølgen som kommer innover oss nå. En kaminstol er veldig enkel å pusse opp, og siden de aller fleste er laget i eik kan en pusse stolen helt ned og kun olje, med et veldig veldig bra og helt naturlig resultat. (Du ser det naturlige treverket på venstre side).

Trekket kan jo være i akkurat hvilken farge og mønster du vil, og en kan jo også male/lakke/jernvitriolere/lute beina hvis en har lyst til det. Prosjektet var veldig raskt ferdig, og resultatet ble veldig bra. Hurra!

22 kommentarer:

Briggs lekehus sa...

Kjempefin! Holder faktisk på med akkurat det samme på akkurat samme stol:-)

Ninas Drops sa...

Så moro,
Stolen ble jo kjempefin...nå fikk jeg lyst til å gjøre noe her hjemme og..hi hi...
Drops

Frk Mille sa...

Jøsses... det ble en flott forandring. Likte så godt puten din også i stolen. Veldig lekkert stoff og farger på den.

Ha en fin uke!

My home is my Castle - by Kari sa...

Stolen ble kjempeflott :)
Så flink du er... Jeg har aldri prøvd megpå å trekke om stol, men har lyst til å prøve meg ;)

Klem,Kari

alvorada sa...

Ugh, gjett hvem som nettopp satte en omtrent PRIKK LIK loppisstol ut i oppgangen på studentblokka med en lapp med påskriften "Vil noen ha meg? Værsågod!"? Hadde funnet ut at vi rett og slett ikke hadde plass og dessuten var den jo ikke såå fin. Tror du jeg angrer når jeg ser disse bildene eller???? Aaaaarrgh!!!!

Er veldig enig i at hekleteppet til søsteren min har helt nydelige farger. Er nok litt misunnelig på hennes evner på den fronten ja... Er nok en aldri så liten søskenlikhet i smak også, selv om hun kanskje er et lite hakk mer "voksen" i stilen i forhold til meg :)

Synes den puta fortjener en plass i den flittige heimen uansett hva den maskuline overvekten sier. (Husk at Lilly sikkert er på din side og da blir dere isåfall to mot to!)

Nå skal jeg se hvordan det går med DIN søster. Synes det er så fantastisk morsomt at hun "følger i mine fotspor" ;) :) :)

Jannicke sa...

Gratulerer med flott resultat! Og veldig kjekt det følger med "oppskrift"!
Jeg planlegger å trekke om 2 sofaer i huset... Tror jeg må ha hjelp til det... Ganske stort prosjekt... Men liker å bruke om igjen møbler som egentlig er like fine (bare lei fargen...)
Ha en flott mandag videre, i Bergen skinner solen!! Helt sant!!

Hem och Lycka sa...

Men oj, shit vad snygg den blev!!

kram

irina /Alex sa...

Ha ha ! Liker at du skriver at du har respekt for at det bor andre her....det sier jeg å. Ingen blonder, og volanger. Eller dukker og rosa duker her i huset.
men vi har alle vår smak...herlig !!

Den stolen passer perfekt inn til dere.

Ha en fin uke !!

Klem

Noralill sa...

Gratulera med ny stol! Den vart kjempefin! Kjekt at du skriv oppskrifta...

Nr. 21 sa...

Koselig at du har vært på besøk på bloggen min!! Så fin den stolen ble, flink du er!! Og sarongen din hadde nok blitt en fin pute.... ;)

Beautiful Living sa...

Så utrolig vellykket! Takk for litt inspirasjon, har en haug med stoler som skal pusses opp selv... :)

Kardemomme sa...

Storflittig: Så synd at du ikke kommer!!! Men jeg skjønner deg godt..På vinterstid er det ikke bare bare å kjøre over fjellet..
Men vi lover oppdatering snille deg! Og så håper jeg vi sees ved en senere anledning :)

Fru Pink: Jeg GLEDER meg også til i morgen!!! Vi sees :)))

Herskapelig shabby sa...

Så stilig den ble!! :)

Herskapelig shabby sa...

Så stilig den ble!! :)

GundaM sa...

Skjønnheten og udyret... Så fin den ble, er det mulig...Har en i butikken min, har stått der et halvår snart. Håper noen i trøndelagen ser dette og kommer løpende og kjøper ,0)

Kos deg videre ;)

My Wonderworld sa...

For en forskjell! Jeg har akkurat samme stolen, - spørs om ikke jeg skal gjøre noe lignende med den ja ;-)

Takk for inspirasjon!

My Wonderworld sa...

Det er greit å finne en balansegang, som tilfredstiller begge kjønn i huset.

Ang. James Merrell bildene, så tror jeg de er tatt for Designers Guild. Jeg kunne nok ikke hatt det slik selv, men bildene er virkelig fantastiske. Og heldig for min bedre halvdel, så har jeg en ganske røff stil selv. - Selv om det lurer seg inn noen detaljer her og der ;-)

Minmill sa...

Oj, så fin stolen ble. Gøy å se det endelige resultatet. Den ble jo nesten prikk lik som bildet lenger nede. Gratulerer. Jeg synes det virker vanskelig selv om du sier det er lett. Jeg tenker at det må være vanskelig å få det stramt nok så det ikke skrukker seg når man sitter i stolen. Du er heldig som behersker dette.

Louise andersson sa...

Så skoj att du också var på lanseringen! Skoj att du läser vår blogg! Får hoppas att vi ses någon mer gång och får hälsat på varandra då! Lycka till vidare i bloggvärlden! Ni är flitiga och flinke! =)

Mvh Louise , http://martelouise.blogspot.com

Krusedull sa...

For en fantastisk stol! Eyecandy! Dere inspirerer alltid, flittige! Ønsker dere en fortsatt estetisk uke!

Ps: Storeflittig: rødt er ikke så veldig meg, nei. Hehe. Men hadde en del rødt på mitt forrige kjøkken, så been there done that!

Krusedull sa...

Pps, storeflittig! Haha, nå la jeg merke til at det er litt rødt i mitt siste innlegg også, og i min siste bildemappe. Så kanskje fargen er i ferd med å innvadere meg.... igjen... ; )

Frk. Maya sa...

Kjempefint! Og så får du det til å høres så enkelt ut, hihihi. Og det er det nok ikke:D

maya