mandag 6. oktober 2008

There are nine million bicycles in...København

Jeg har brukt høstferien til en deilig tre dagers tur til Wonderful Copenhagen. Cheesy overskrift, jeg er klar over det, men jeg må bare bruke et par linjer på å hylle danskenes (ihvertfall Københavnernes) syklingsvilje. Det er sykler overalt! Når Metroen i byen ble bygget ut lagde de et sted et toetasjes parkeringshus bare til sykler! I Oslo risikerer du liv og helse når du setter deg på sykkesetet, men i København har de egne sykkelfelt - og de blir flittig brukt. Bra for miljøet, bra for deg.

Nok om det, innimellom all sykkelbeundringen og sightseeingen fikk vi -mamman min og jeg - også (vindus)shoppa litt. Greiest det når man ikke har noen penger... Det ble selvfølgelig en obligatorisk tur til Strøget hvor vi nesten satt opp telt for natten i lampeavdelingen i Illums bolighus, men turens høydepunkt var definitivt Pisserenden. Jada, det høres fælt ut, men er fantastisk. Vi hadde begge litt problemer med gåingen den dagen, så vi fikk ikke full oversikt over herligheten, men vi fant noen geniale butkker. Folkekirkens Nødhjelps butikk, Fisk, var helt etter min smak. En blanding mellom Sally Ann og Fretex, og med en kafé i tillegg. Ikke bare hadde de kjempekule ting, men lokalene var også stilige. Jeg fikk ikke lov å ta bilder der - jeg tror ikke de helt forsto hva jeg mente (dansk er vanskelig!) - men sjekk ut nettbutikken deres. Vi var også innom Røde Kors sin butikk, mer rendyrket Fretx stil der. De hadde morsomme utforminger i butikken, blant annet en avdeling som bare var rød og hvit. Mammaflittig gikk amok i en butikk som heter Silkevejen, de har kun naturprodukter, som ren ull og ren silke.

Butikker utenfor Pisserenden vært å merke seg var Punkt (?). Ikke så mye for meg og mamma, men definitivt en bloggerbutikk - det var Green Gate i haugevis :p I Læderstræde ligger Grønlykke. Kjempekul butikk! Bildene er derfra (selv om jeg fikk ta bilder, ville jeg ikke stå der hele dagen med mitt dårlige kamera for å få bra bilder, så kvaliteten er litt så som så, og noe av det stiligste forsvant i pixelproblemer.)

Før ferien er over vil jeg linke til en fantastisk blogg, Julia Dahrs blogg om å leve etisk. Hun har blogget i et år om etisk forbruk, jeg har kommet til litt sent, men jeg har nå begynt å lese på begynnelsen. Jeg vil gi henne ti tusen tommeltotter i været for denne bloggen. Den viser at liten tue kan velte stort lass - og at vi alle kan gjøre en forskjell ved valgene vi gjør i hverdagen.

19 kommentarer:

fru Pink sa...

Jeg simpelthen elsker Køben! Av alle byer jeg har vært i er det den store favoritten! Neste gang blir det dit:)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Ikke for å herme etter fru Pink men jeg ELSKER København jeg også!!!!Har hintet til forloveren min om at jeg har så lyst til å ha utdrikningslaget mitt i København, er ikke noe på å drikke men shopping DET kan jeg :o)Finnes ikke noe bedre sted for shopping mener jeg, I LOVE!!!

Vibeke

Emmeline sa...

Jeg vil dra til København. Alle skryter SÅ hemningsløst av den byen, som jeg ikke har vært i før faktisk... Men nå har jeg jo min skjønne niese som bor der, så nå tror jeg at jeg snart må komme meg avsted;)
Skal si at de Flittige er reisevante.
Kule innlegg på rekke og rad;) Smiler for meg selv!

Ha en fin fin kveld. 71 grader Nord er så til de grader populært hos Emmelinebarna. De mer eller mindre STÅR i sofaen mens de heier på ALLE samtidig...Helt absurd!! Tror jeg må ta et bilde uten at de merker det....

Jeg har tatt feen sin utfordring, hun ville at vi skulle vise frem et bomkjøp. Det har vel en av dere tre gjort også kan jeg tro??
Så kanskje en av dere vil vise???

Ljuvligt Hemma sa...

Vilka mysiga bilder :)

Therese ~ Fjellrosa sa...

Hurra for Køben :) Grønlykke er en legendarisk butikk, men jeg tror ikke nettsiden deres yter selve butikken noen rettferdighet. Har store planer om å innom GL på neste tur til Køben. Ligger den langt unna sentrum?

Kardemomme sa...

København er så absolutt en favoritt..Har ikke vært der siden i sommer men håper på en tur i løpet av høsten..Læderstrædet er plommen i egget med både Stlleben, Grønlykke og Akimbo på en armlengdes avstand :) I sommer var vi på loppis på Fredriksberg..Noen minutter fra selve sentrum og det var som en drøm altså :)
Jeg sjekker stadig om Norwegian har billigbilletter for salg..Håper på Køben..eller Stockholm (også yndlingsby)snart :)Får så lyst til å reise når jeg ser reisebrev :)
Ha en fin kveld :)
Hilsen Kardemomme

Miriam sa...

Herrrlige bilder! Hvem fikk vel ikke lyst på en tur til Køben nå :) sukk..

Frau Putz sa...

Det er lidt morsomt at opleve, at andre elsker København så meget... Det er nok ret typisk, at man ikke kan se charmen på samme måde, når man selv bor der :o)
Jeg ser mest alle bilerne (OK, der er da mange cykler også, men vældig meget bil-os! Exhaust fumes), de beskidte fortove og de mange butikker med masseproduceret JUNK.
Må nok gå en tur i dit fodspor i "Pisserenden" og lege "turist".

Jeg selv ELSKER at være på skiferie i Norge. Elsker fjeldene og den STORE natur. Men det ser I nok ikke så meget, for det er jo "bare hverdag" :o)

moa sa...

hei & 1000 takk for hyggelig hilsen på bloggen min:0)
København er også en stoooor favorittby for meg!masse fine bilder, får lyst å reise med engang!
jeg lurer på om du eller noen av dine "makkere", har noen gode tips på gode(og gjerne litt store) loppiser i sverige?
..ellers ha en finfin kveld!

♥ H@rmoni ♥ sa...

Så masse stilig du fant på din vandring i Købens gater!
:O)

Karna sa...

Jeg har sååå lyst på en tur til København, må prøve å overtale min søster til en tur før jul tror jeg, men hun skal til Sør Afrika, og tenker kun på det...så vi får se....

Gleder meg nå til en tur til Dublin, skal prøve å være flink å få handlet litt julegaver mens jeg er der, men det spørs, bruker å komme hjem med mest til meg selv...

♥ H@rmoni ♥ sa...

Må du ha et eksakt antall ti bordbestilling på bloggtreff på lørdag? Har veldig lyst til å være med, men er litt usikker på om jeg rekker det på lørdag. Bor ikke i Bergen lengre.
Så på kartet og prøvde å se hvor Zupperia ligger- er det inngang bak Hotel Norge eller er det på andre siden..?

alvorada sa...

Det var da veldig til reising på dere da jenter! :) Både London og København ser helt amazing ut. Utrolig fine og fristende bilder dere har lagt ut!
Jeg har aldri vært i Danmark (bortsett fra på flyplassen da, og det teller jo ikke) så tror det er på tide å teste om det virkelig er så deilig å være norsk i Danmark som ryktene sier... Må bare spare opp litt penger og litt ferie! :)

Siren sa...

hehe...ja om man leter lenge nok så finner man nok et bomkjøp både her og der! :)
Hyggelig at du likte badet mitt!
:)

Lyst på livet sa...

Ser ut som dere har hatt en herlig tur til en fantastisk by! Og for noen inspirerende og fargerike bilder du viser (syns kamere virker fint jeg da...). Neste gang jeg er i byen skal jeg jammen besøke Pisserenden!

Ha en god kveld. Nå skal jeg vandre videre til Julia Dahr.

Torunn :-)

*Hege*-mine små skatter sa...

Ååååå så mye fint!!! Det er jo ikke lite fristende med en "Købentur" nå da....

mali-mo sa...

Ååååh, for noen herlige fristelser! Jammen bra jeg ikke er der, tror ikke bankkortet mitt tåler særlig flere belastninger ;) Sånne kjøkkenrenoveringer tar på skal jeg si ;)

Skal si dere er ute og farter forresten! Heldigjentene!!!!

Storeflittig: takk for koselig(e) kommentarer ;) Håper formen din er bedre nå;)

En kan nok bli litt matt av og til når det går for seg her inne i blogglandia også ;) hehee, men jeg stiller nå iallfall på lørdag (med sagspon i håret og tom bankkonto). Så da sees vi!

Kardemomme sa...

Heisann Storeflittig :)
Takk for kommentar hos meg..Joda! Brødene ble bra..Og som du sier er Zen aldri helt feil hihi!! Men det er faktisk sant at bøker som er stillferdige som denne gir en egen ro..
Jeg kjenner tærne krølle seg når jeg titter på illustrasjonene og "smaker" på oppskriftene med tekoppen i hånda ;) Håper dere har det fint i Bergen..Her i Oslo er det sol og ganske varmt! Skulle gjerne hatt fri til å være ute i stedet for å sitte innestengt på kontoret men det er ikke så mye jeg får gjort med det dessverre..Får bare håpe at godværet holder seg til helgen! Da er det nemlig stor loppehelg i Oslo..Ha en fin dag videre! Klem fra Kardemomme :)

Living White sa...

Er dette storeflittig? Alle de flittige går litt i surr for meg her:)

Ja det er liksom lov til å gå hvordan man vil i ulandet, ingen som kjenner oss:) Vi hadde sånn kjoleparty sist tur, var meget vellykket:) ler. På tur kan man jo reise med alle men det beste er jo noen man virkelig kjenner som kjemien er på topp med:) Håper det går iorden med reisa.