torsdag 9. oktober 2008

Bomkjøp (og litt til)

Vi fikk utfordringen om å vise et bomkjøp av skjønne Emmeline her om dagen. Jeg tenkte å vise dere mitt aller siste jeg da; en Tender stålhette fra Rørøshetta. Det viste seg under kjøkkenoppussingen nylig at vi har et spesielt ventilasjonssystem i huset, som krever spesielle avtrekksvifter. Den vi hadde sett oss ut holdt altså i ikke mål, her var Røroshetta den eneste saliggjørende fikk vi vite.. Og stor var lykken da vi fant akkurat den som passet inn i systemet på Finn!!:-) Jubel og fryd, også helt ny og til halv pris da! Riktignok ikke den lekreste stålhetta jeg har sett, men den passet da i allefall inn i systemet.. Trodde vi.. Inntil vi fant ut at det var 3 forskjellige hetter som heter Tender, og bare en av de passer til vårt system. Og det var ikke den vi hadde fått tak i.. Grr. Så i skrivende stund har vi altså en bestilling inne hos Røroshetta på den riktige Tenderhetta, til den nette sum av kr. 7900,-, samt en flunkende ny i boden (og snart på Finn). Hvis ikke noen i Blogglandia vil ha den?:-)

Jaja, over til noe hyggeligere! Bomkjøp kunne jeg snakket lenge og vel om;-) I dag har jeg kledd om en korktavle på rommet til lillePink med Heather Bailey stoff! Hun ble fornøyd, og jeg ble fornøyd. Hun er et unikum med farger, sammensetninger og mønster, den godeste Heather!

Litt bilder fra en krok i stua igjen (en annen krok denne gangen, hihi). Loppiskrakken har jeg bare vasket og klattemalt litt rosa på setet. Synes den opprinnelige gråfargen var fin, så den beholder jeg på resten av krakken. Bokstavene er fra Sally Ann, de har jeg vist tidligere også, men kanskje ikke med hele ordet? Tro står det - det representerer oss som familie synes jeg. Vi har erfaring med å tro på at det nytter:)

Skapene er fra min tid som funkistilhenger og minimalist! Hihi, det er strengt tatt ikke mer enn 5-6 år siden.. Da skulle alt være strømlinjeformet, glatt og rent i designet. Skapet er egentlig Bonde (Ikea) høye skap, som vi har designet litt på selv og satt liggende i stedet. Måtte snekre litt på dørene for å få det til, men dermed gikk drømmen om en Montana look alike i oppfyllelse. Hehe, Montana var den store drømmen, nemlig. Synes den fremdeles er ganske grei, liker jo å mikse litt stilarter. (Selv om et gammelt skap med løveføtter også hadde vært veeldig greit..)


Etter noen dager i London med Starbuckskaffe hver dag forrige uke, ble nedturen til Remakaffen vel stor. I går bare måtte jeg inn til byen for å kjøpe god kaffe! LillePink skulle på kor, så jeg benytte "fritimen" til å kjøpe med denne fra Kaffebrenneriet:) Så i kveld blir det kosings på mor igjen:)
Håper dere også koser dere alle sammen! Snart er det helg igjen:)

25 kommentarer:

Ljuvligt Hemma sa...

Vilka mysiga & inspirerande bilder!

Hem och Lycka sa...

Ujuj vad snyggt! Me like a lot.. Så mysigt att köpa hem lite extragott kaffe, bara doften blir man ju glad utav! kram

Nublus blogg sa...

Otur med fläkten!

Men flitig har du varit och fint blir det!

*kram*

prinsessa sa...

Så kjekt å høre at det ikke er bare jeg som kaster penger( usansynlig mye penger) rett ut av vinduet. he he
Men det skal du jammen ha å trylle korketavler til rene kunstverk som er så kule at jeg egentlig ikke finner ord. Det kan du. Jeg elsker den:O)

Briggs lekehus sa...

Så fine bilder! Og sjenken ser veldig bra ut! Litt vittig for skrev nettopp et innlegg om mitt bomkjøp, nemlig sjenken. Ikke fornøyd. Men så ser jeg her at du fint har klart å få det uttrykket du leter etter med små justeringer. Inspirerende:-)

Fru Fjeldhammer sa...

Flott stil du har... synd med den hetta da, men håper du finner en kjøper på finn!!

så lurt det var med den korktavla, takk for ideen!

kos deg med kaffe..
klem

Julie´s drømmehjørne sa...

Hei på deg....
Så du hadde lagt inn kommentar hos meg ja...litt treig med å svare... bordet kommer opp til uka for nå er det jo arbeidshelg. Du og skal vel jobbe? Veldig fint på den nye avdelingen, men masse og sette seg inn i og....Blir nok bra når vi kommer inn i det...Så kjedelig med den ventilatorhetta da... Jeg har vel noen bomkjøp opp gjennom tiden jeg og ja... Ser skikkelig koselig ut hjemme hos deg!
Vi sees i helga :-)

Mari sa...

Jeg synes faktisk det var stilig med den benken jeg, på tross av manglende løveføtter :)

Så vanvittig kjipt med den fordømte hetta :( 7900,- a gitt! Fyttigrisefisen!

storeflittig sa...

hei vennen! de skapene: de er liksom bare deg:) de er sinnsykt fine!!

ventilatorhette. hvem hadde trodd at en skulle bruke penger på slikt når en var 18 år? hihi - men det blir veldig flott da!

savner deg, jeg! gleder meg sånn til vi er nærmere hverandre:)

alvorada sa...

Yummy-yummy! Digger de stoffene dine altså, både på korktavle og puter. Og jeg (som en ganske lang stund har hatt problemer med å svelge den gule trenden) ble nå helt betatt av den gule skåla i vinduskarmen :) Endelig er jeg også overbevist om at gult er kult! MEN dog i SMÅ mengder... ;)
Synes ikke du skal bytte ut sjenken med løveføtter. Det er akkurat sånne stilmikser som skaper personlighet synes jeg!

Til vifta har jeg bare en kommentar: SHIT!

Tove sa...

Å nei og nei! Det kan virkelig kalles bomkjøp ja, håper dere får solgt den uten store tapet da..
Fy søren så stilige bilder! Alt fra oppslagstavle til minimalistisk benk kombinert med puter, krakk osv osv. Herlige kombinasjoner av farger og møbler/ ting:) Huset deres ser så koslig og kult ut

Klem

Alex sa...

kjempefine bilder :)

jepp det er det man kalle ett bomkjøp.

Skulle kommentere noe storeflittig kommenterte i går.
Ps !! Skulle jeg ha fått opp besøkstelleren hedde jeg laget en kommentar om dagen da.
Det var ikke ett stunt !!

Det var ment som hylles og en person slaktet 5 høner av en fjær....men for all del jeg er ikke en som dillter etter...og jeg er meg !!

Takk jeg vet det ikke var ondsinnet av deg søta !!!

Fru Fjeldhammer sa...

aha.. de nye hylleknektene har jeg vært ute etter leeeenge, de kommer aldri inn.. de hadde en pall og jeg angrer for at jeg ikke kjøpte den gangen.. det var før ferien!!

ikea furuset skal bygge nytt rett ved siden av, de har kjøpt den tomta med den røde idrettshallen... mot at de bygger den opp et annet sted!!(det er siste jeg har hørt..) *S*

å tomhendt fra ikea, det går ikke...*LOL*

klem klem

Miamor sa...

Hei du Storeflittig!! Gleder meg til lørdag ja...kribler litt i magen ogsåå....har truffet såå mange koslige bloggere LIVE allerede, så det er nok ingenting å grue seg til..Blir bare rart å se ansiktene på elle disse bloggerne... Smil i natta!!

Liv Elin sa...

Heihei ! Så fin en blogg !
Koselig liten krakk du har funnet , og den korktavlen du har laget ble kjempefin !

Ha en hyggelig kveld videre! :)

Liv Elin fra Husrom & Hjerterom

Fru H sa...

Minimalistiske møbler kan være fine de og når du har lagd en så flott ramme rundt så blir det, så blir det flott.

Ha en fin helg!

Tante Mimmi sa...

kjære store flittig! Det var utrulig vakkert sagt! Snufs! ;) Ungane her i gården har vore noko slakke så me tar ein dag om gangen her i huset! Men nabovarselen (til mannen) er sendt ut for lenge sidan!;) Håpar du føler deg betre!!!:)
og så til innlegget: Nydeligt! Eg synest mix på stil er heilt flott- då får ein...seg sjølv! Og ingenting er vel betre enn det!!!;)

Kardemomme sa...

God fredags morgen :) Takk for koselig kommentar hos meg i går Fru Pink! Og så koselige bilder du har lagt ut nå igjen..
Du får meg til å ville ha lyseblått hjemme!!!
Jeg som egentlig har vært hvit lenge og slått over til pop-farger en periode merker at jeg har en gryende interesse for pastell!!!
Men det er ingen krise da..Jernia har mengder med spraymaling i alle verden farger hihi!!!
Nydelig krok dere har i stua :)
Jeg har ikke vært på Sally Ann på lenge..Etter at vi flyttet motsatt vei er det litt tungvint å komme seg dit, men jeg ønsker meg bokstaver og får se om ikke jeg får til et snarvisitt dit igjen..2 stasjoner med T-banen er ikke all verden! Den lyseblå oppslagstavla var fiiiiin!!! Nyyydelig stoff!!!
Ønsker deg og de to andre flittige en fin-fin helg! Har du fått med deg at det er en del loppiser i oslo-området i morgen da? ;)Klem herfra :)

Den gode feen sa...

Så råfint de har det i stova altså!!! Diggar putene dine. I helga skal eg sy nokre puter til meg sjølv av stoff eg bestilte frå Danmark :)

Me har også Røroshetta....i kobber. Den vart fort malt kvit for å sei det slik. Skal faktisk inn på nettsidene og sjekke om det går an å kjøpe nye filter. Dei me har blir ikkje reine samme kva eg gjer med dei.

Ha ei super helg :)

Randi sa...

Takker for kommentarer.
Ja det er tydelig at dette er noe som engasjerer.
Stor sett syns jeg det er hyggelig og være i bloglandinga. Men noen ganger grubler jeg litt hvorfor får jeg ALDRI gjenbesøk fra den og den..har jeg gjort eller skrevet noe som den og den kan ha oppfattet feil.

Jeg vet det tar tid og svare, jeg er i en periode i livet der jeg har tid og liker og gi respons. Det varierer veldig hvor mye jeg skriver og om jeg kommenterer hver gang.
Men som du sier..livet byr på for mye i det RL til at jeg orker å engasjere meg så mye så veldig lenge av gangen. Har vel for god tid til å tenke nå når jeg er sykmeldt...hihihi

H en fin helg.

Kardemomme sa...

Hei igjen Fru Pink :) Så snill mann du har!
Kanskje kommer du deg på loppemarked likevel da..Og man skal ikke se bort fra at vi dumper borti hverandre på en eller anne skole :)
Datteren vår skal være med kusinene sine på tur i helgen så det er fritt fram for oss voksne å pløye over så mange markeder som mulig..Håper det ordner seg for deg også!
Riktig god helg! :)

Kardemomme sa...

Da var det sikkert ønsketenking som gjorde det hihi! Men det var jo snillt av mannen din å lete etter skatter også da ;)
Vi virrer rundt her og pakker og skal snart ut, men jeg ønsker deg en god helg uansett :)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Heather Bailey har bare helt heeeeeerlige stoffer!!!!Nydelige bilder fra hjemmet ditt-ME LIKE :O)

Ønsker deg en fin,fin helg!
Vibeke :o)

Ingrid sa...

Hei! Så koselig krok i stua di! Jeg jobber i avis.. men vi har magasiner og interiør inne i avisa med jevne mellomrom.. og gjett hvem som melder seg frivillig til å lage dem? Jeg.. hehe..
God helg!

Ingrid sa...

Magasiner om interiør, skulle det stå..