onsdag 11. juni 2008

Bergen miniguide, fra Fløien.

Jeg bor altså i Bergen. En fantastisk vakker by! Og det mangler ikke på tilbud til de designinteresserte; det er puls i denne byen!

Nå har jeg tatt meg en fotosafari i byen min, og tenkte jeg skulle lage noen miniguider herfra, og legge dem i en egen "Bergensguide etikett". Det blir en en interiør og designguide, jeg hadde kanskje ikke basert ferien min på info herfra hvis jeg skulle reise med to kompiser som ikke vet om de har gardiner på stua eller ikke, og som egentlig bare leter etter nærmeste utested:)

FLØIBANEN
De fleste turister som kommer til byen føler kanskje et visst press til å ta Fløibanen. Det er virkelig en vakker tur, uansett om du velger å bruke beina eller banen. Men hva gjør du når den obligatoriske turen er gjennomført, og valgmulighetene står i kø? Her kommer en liten guide med utgangspunkt i at du har gjort unna severdighet #1 i Bergen by.

Bare noen få meter fra utgangen ligger Schau design, en butikk jeg nettopp har oppdaget. Aner ikke hvordan denne har unnslippet radaren min, dette er en favoritt!!


Det blir feil å kalle det retro, helt feil egentlig. Det er mer dansk modernisme, og her finner du noe nytt og mye nygammelt. Jeg må innrømme at jeg har falt for eierens stylingstil, med mye hvitt/svart, tiltross for at jeg er en fargejente. I denne butikken er det så mye inspirasjon og så chic style at det nesten er i overkant. Umulig å finne noe ut om dem på nett, bortsett fra at de holder til i Lille Øvregaten, bare noen få meter fra Fløibanen. Hvis jeg MÅ velge en favorittbutikk i Bergen blir det faktisk denne.

Det er kanskje på tide med litt mat og drikke? Det lille kaffekompaniet ligger to små gater opp, og er en av de minste kaffebarene jeg har vært på. La deg ikke lure av, her er det kvalitet! (Kåret til landets beste kaffebar for noen år tilbake.) Rå steinvegger og fantastisk drikke, gjør dette til et sted utenom det vanlige, her er det rett og slett herlig atmosfære. Hva sier du til en "La Dolce Vita": Er en kaffe latte basert drikk med hassel- og vaniljesirup, krem og vaniljedryss. En ”flytende kake”!

Gå videre videre bortover Øvregaten, der fins det mange brukthandlere og antiktivetsbutikker, noen er ganske dyre, og har imponerende ting, andre har krimskrams. Ser dere Hansaplakaten på bildet under? Den kunne jeg gjerne eid... men den er for dyr for meg om dagen.


Opp Nikolaikirkealmenningen ligger to favoritter: Både klesdesigneren Anne Lise Tollefsen og blomsterbutikken med stor B: Atelier Flora ligger i denne trendy gaten. Tollefsen lager utrolige kjoler, og selv om det kan være litt skummelt å gå inn i sånne "overthetop" butikker, er det virkelig verdt det. Flora har alltid fantastiske utstillinger, jeg tror jeg kunne sittet i den butikken en hel dag uten å bli lei.


Foto: Gidske Stark, klippet fra BT.
Bryggen er neste stopp. Her er det mye å se på for turister, ta frem kamera og nyt verdenskulturarv-severdigheten.

Siste tips i denne miniguiden blir Ting, som ligger på Bryggen: en herlig moderne og fargeglad butikk hvor du kan kjøpe Rosendahl, Alessi, Stelton, Vipp, Koziol osv.

(Dette bildet er lånt fra hjemmesiden)


9 kommentarer:

Synnøve sa...

Så koselig å få en guidet tur til Bergen da :) Jeg har bare vært der en gang for mange år siden, så disse tipsene om hvor jeg kan gå skal jeg jammen ta med meg neste gang jeg titter innom byen :) Ha en fin kveld! Synnøve

Elisabeth sa...

Interessant! Skal muligens til Bergen om 2-3 uker. Har vært der tre ganger før, men like spennende hver gang. Hva heter den lekebutikken man går forbi når man er på vei opp til Fløibanen? Er det Rubens? De har treleker og gammeldagse leker der. Pleier å kjøpe noe til barna når jeg er innom.

Persilja sa...

Underbar stad! Har inte varit där, men sett bilder och nu din guidning.
Någon dag kanske jag får chansen att se Bergen. Har dock ej varit till Oslo ännu så det blir nog först. Däremot har jag varit säkert 25 ggr till Narvik och flera gånger till Bodö och Tromsö. Sen har jag åkt i Lofoten och varit ut på Nordkap så lite Norgebevandrad är jag. Dock mest i nordligare delarna...

marie sa...

Jeg kjenner at det er for lenge siden jeg var i Bergen sist (sept 06). Det må nok bli en tur snart, ja.

Takk for fin guiding.

Miamor sa...

HERLIGE BERGEN !!

Dette var snadder for øynene og kjente stier...

Ateleier Flora laget brudebuketten min for 18 år siden!!!

Ellers er det kjekt å bli minnet på området rundt Fløybanen! Herlig område!!

Skal til byen i kveld med ei venninne!! Kose oss og rusle litt...

Takk for flott innlegg fra en innflytter!!

Siw H. sa...

Tusentakk!!!!
Deilig med bilder fra Norges flotteste by :)
Enig med deg at Schau er noe av det bedre Bergen har innen interiør, liker også Mint og Fint Design.
Håper vi får tilbake det nydelige været, slik at alle kan nyte sommeren og Bergen enda mer.
Ha en fin kveld og natt.

Anonym sa...

Åååå,dette vekker gode minner! Studerte sjølv i Bergen og må dit minst ein gang i året. Ein nydeleg by!!!Flotte bilder du har tatt, med mange gode fristelsar. God helg:0)

Kardemomme sa...

Søsteren min bor i Bergen og jeg er ganske godt kjent der..På bildet fra Bryggen kan man "nesten" se huset hennes..Hun bor i bakken der i gamle Sandvigen...Butikken med alt det danske har jeg ALDRI sett!!! Den er ikke ny da?? Jeg pleier heller ikke å miste slike godbiter hihi!!! Har ellers vært på de fleste stedene du beskriver..Dessuten har vi som tradisjon å besøke pepperkakebyen i desember..Synes kanskje det hele var flottere da den var plassert på toppen av Galleriet, i motsetning til i år hvor den var plassert i det lille huset,men det er jo superduper koselig å være der!!! Og så lukten da mmmm!!! Jul!!! Herregud..nå drømmer jeg om jul igjen haha!!!

Villblomsten sa...

Bor i Bergen jeg også - og det er så jeg fikk lyst å printe ut denne siden og følge den en bytur :-) hihi :-)
Takk :-)