mandag 5. mai 2008

Sally Ann

Jeg har tidligere skrevet om Sally Ann i innlegget Dobbel latte med lettmelk; da i forbindelse med favorittkafeene mine her i Oslo! Meen, Sally Ann er så mye mer, og jeg må bare fortelle litt mer om det!!

Sally Ann er Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel. Vi ønsker å gi mennesker i vanskelige situasjoner, et håp for fremtiden sin ved å gi dem et arbeid. Vi skaper arbeid, ved å lage attraktive produkter med god funksjonalitet - produkter som faller i smak for de aller fleste. Over tre hundre mennesker – ikke minst tidligere prostituerte og andre uten håp i arbeidskøen – var i et nytt årtusen i sving med produksjon av tepper, løpere, vesker, kort, kurver og møbler (Tekst kopiert fra www.sallyann.no)

Butikken/kafeen er en fredfull oase i travle Kirkeveien på Majorstua, og i tillegg til økologisk kaffe og kanelboller, kan du altså få med deg vakre, håndlagde skatter hjem, laget av mennesker med historier å fortelle.


I helgen kjøpte vi oss en håndlaget stol derfra! Den er i grønt og hvitt, frisk og sommerlig. Her drapert med et skinn selvsagt, får jo ikke nok av de.

Det beste av alt er at Sally nå har startet nettbutikk også, hvor utvalgte ting fra konseptbutikken er til salgs. Blant annet disse nydelige lysestakene!

Nå skriver vi 2008 og Sally Ann er blitt en internasjonal satsning for Frelsesarmeen. Det er etablert et kontor i London ved Frelsesarmeens internasjonale hovedkontor. I Stockholm finner du nå to flotte Sally Ann butikker. Varene får vi, i tillegg fra Bangladesh levert fra Sally Anns prosjekter som er startet opp i Moldova, Kenya og Peru.Vi satser videre i troen på at det å gi et menneske arbeid med en rettferdig lønn og gode arbeidsforhold – er noe av det beste vi kan gjøre for å bekjempe fattigdom og håpløshet. (Tekst kopiert fra www.sallyann.no)
Jeg kan ikke si annet enn at jeg er full av beundring overfor dette arbeidet. Av entrepenørånd, teft for design, og markedsføring, i skjønn forening med det dypt ektefølte engasjementet som finnes i dette prosjektet. Så jenter, løp og kjøp!:)

Også; noe helt annet! Husker dere jeg viste bildene en venninne har malt i et tidligere innlegg? Jeg lovte dere jo å legge ut link når Helenes hjemmeside er klar.
Det er den nå, gå inn på Helenes Galleri for å se de herlige bildene!


12 kommentarer:

Storeflittig sa...

Nå kom jeg akkurat inn døra i Bergen: og det første jeg gjorde (etter å fått bittelille i seng, da) var å slå på data å se om noe har skjedd her inne. JEG ER HEKTA!

Dette var helt nytt for meg - det er jo GENIALT! En sånn type stol har jeg siklet på siden jeg så en i et engelsk magasin i januar. Nå er jeg MISUNNELIG! Helt fantastisk!!!!

Skal rett inn til Helene nå, så hyggelig, blir gøy å se mer av det hun har laget.

Bente sa...

Hei:)

Takk for koselig kommentar:)

Utrolig at dere ikke har holdt på lenger,dere er jo så flinke!!!

Tror jeg snart må ta en tur til storbyen=)
Den butikken så jo fantastisk ut!!!

Det er herlig å se at det er et sånn opplegg som virkelig fungerer.Så godt at det er noe positivt som kan hjelpe de ut av problemene.

Veldig stilig stol:)

Greit at jeg "linker" dere og?

Klem fra Bente:)

ps.bruker ikke legge igjen to inlegg på en dag,men er ikke i form til å gjøre noe fysisk nå,så da nyter jeg å kunne sitte med dataen :0)

Hulda sa...

Sally Ann-prosjektet virker veldig bra, lekre ting derfra også, det er sikkert og visst. :)

Så flotte farger det var i det maleriet. :)

Miamor sa...

Fru pink- du er hjertelig velkommen.. Du kan til og med få dobbel latte med lettmelk...
Skjønner godt at du har sansen for det..
Må ta meg en tur innom kirkeveien på onsdag--da skel jeg nemlig en tur til Oslo...

Ha en flott kveld!

Miamor sa...

Hei du storeflittig!

Jeg bor nok nær deg ja!! Ikke farlig håper jeg, men du er hjertlig velkommen til strilelandet på en kopp kaffe!!

Ha en inspirerende kveld!

Mari sa...

Svar fra min blogg: Ja, jeg håper det blir bra :) Skal ikke se bortifra at det dukker opp en stol med skinnfell i nei...hihi... Vi har også Syver-kopier. Jeg synes de er veldig fine jeg, men vi har blitt litt for tunge i rompene våre, beina sklir nemlig ut i alle retninger når vi setter oss på de :) Så når gulvet er nymalt, må de bøte med livet..Desverre :(

Lilleflittig sa...

Virkelig et innlegg etter mitt hjerte! I love love love it!!

prinsessa1976 sa...

Her har jeg aldri vært men skal ta turen dit i sommer. Da har jeg faktisk tenkt å begynne med å kjøpe julegaver derfra. Etiske julegaver....(om jeg høres sær ut nå???? men det er noen i familien som ønsker seg ting derfra og hva er vel bedre enn det) Ønsker deg en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

Fjordheim sa...

Kjenner til Sally Ann. Det er et flott konsept.
Hun som startet det hele er kona til han offiseren i Frelsesarmeen som ble drept i Pakistan i fjor høst. De har virkelig gjort mye bra der de har jobbet. Så til dere som ber. Ta med henne som startet det i bønn.

Persilja sa...

Åh, jag var bara för någon dag sen in på Sally Anns hemsida i Sverige och deppade för att de inte har en nätbutik. Men nu kanske de öppnar en i Sverige också!
Älskar de gröna plaststolarna. Sååå otroligt fina!!!! Påminner om några från min barndom!

Koselig koselig sa...

Hei så kult at du også skriver om Sally Ann, det gjorde jeg også her for et par uker sider! med akkurat de samme lysestakene også *ler*
En utrolig god greie og skal man først shoppe så synes jeg man kan bruke hodet litt. Alt behøver ikke være billigst mulig herfra og derfra. Det er godt å handle ting og klær som har en tanke bak, en ide!
Fant veien til deg via bloggen til Hulda:) Jeg fulgte hennes award

Luftslottet sa...

Hei på deg:) Det var en genialt god forretningsidê, slikt liker vi:)Jeg har ikke fått med meg dette, så det er fint at noen kriver om det:) Jeg skal nok ta en tur på shopping ja:)
Ha en innholdsrik dag