lørdag 12. april 2008

Hjemme hos Hulda

Hulda er kanskje en dere norske lesere kjenner godt? Vi har fått lov å vise frem hennes hjem her på de flittige! Her kommer bilder fra en dame som har kreativitet, oppfinnsomhet og interesse for rustikke og romantiske interiør. Hulda har blogget i over to år nå på Huldas Verden. Hun har alltid et prosjekt på gang om det er med symaskin, malekost eller dikt, og deler gjerne resultatene med oss lesere.

Hulda er en ekstra stor inspirasjon for oss som leier bolig. Hulda viser hvor personlig en kan få en leiet bolig, uten å svinge malekost eller legge gulv. Jeg syns det er helt herlig!Fem raske:

1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?

Fransk landstil, vintage, engelsk country. Jeg har en blanding av disse stilene, jeg liker det rustikke, samtidig som jeg liker det stilrene og feminine. Jeg er veldig glad i å blande gammelt og nytt, og lage et nytt uttrykk av ting jeg har i huset. Småblomstret figgjo porselen er nydelig, spesielt om sommeren.

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
Jeg syns det er vanskelig å si hvilket møbel jeg er mest glad i. Det er faktisk flere. Men, jeg liker veldig godt et par stoler som jeg kjøpte på Fretex og trakk om setet på. De var hvite, så maling slapp jeg unna. Liker veldig godt å male og pusse opp møbler. Det er spennende! Kjøpmannsdisken i stua er også en favoritt, den ble malt i vanilje sist høst. Den nye kommoden min i stua er også en favoritt. Ikke lett å begrense seg her, nei.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?

Mitt drømmehjem har jeg klart for meg. Vi er i disse dager i gang med byggeplaner, og ideene er mange. Drømmehuset skal være i gammel nostalgisk stil med smårutete vinduer, med en fin glassveranda. I glassverandaen skal det være en bred vinduskarm, der skal jeg ha mange blomster, spesielt hvite og lyserosa granium. Jeg skal også ha et rom helt for meg selv, hvor jeg kan sy, skrive, male. Rommet skal være lyst og innbydene, med et langt bord hvor jeg kan utfolde meg. Blomster er viktig for meg, så det skal være mye blomster både ute og inne. Alle husets rom skal være lyse og innbydende.

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?

Det er mange nettsteder som inspirerer meg, så her var det vanskelig å svare. Hvis jeg skal trekke fram et må det bli den svenske bloggen Vita Ranunkler. Hos Marie er det mye fint å se på, masse inspirerende bilder.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?

Hvis jeg skulle gi en person frie tøyler til å dekorere mitt hjem, må det bli en som har samme stil som meg. :)

Hjemme hos

Vi begynner i gangen. Jeg liker særlig det blå mot de brune detaljene. Noen av veskene har Hulda laget selv. Syns det var ekstra lurt å henge opp en kurv en kan ha diverse i på knaggene, da forsvinner mye av rotet ned i den istedet for rundt omkring.Kjøkkenet er husets hjerte. Så sant! Kjøkkenet har en varm gulfarge og mange detaljer i hvitt, lyseblått, rosa og blomstermotiv. Hulda broderer duker og dekorasjoner selv, forhenget med teksten "husets hjerte" har hun også laget.

I stuen er det denne vaniljefargede kommoden som har hedersplassen, så fint kan altså et furumøbel bli! Inspirasjon til fornyelse? I sofaen ligger Tuva og koser seg. Det er ikke rart. Tregulvet ble lagt før de flyttet inn, det gir en lun følelse i huset.

Spisestuen har som kjøkkenet mange lyse tekstiler og detaljer. Bildene er tatt før Hulda ommøblerte i januar, etter at hun måtte gi plass til juletre før jul. Spisebordet er nå en saga blott, og inn er det satt en hvit kommode. Syns samme plass får veldig forskjellig uttrykk med de to møbleringene. Det ovale speilet lurer øyet, ser nesten ut som et vindu etter hvilket lys som kommer inn.Soverommet ble som de andre rommene malt da de flyttet inn i 2005. Hulda var så heldig å få velge fargene selv. I det nordnorske lyset (Hulda bor i Harstad) får fargen ekstra dimensjon.

Tilslutt viser vi noe av det siste innslaget i Huldas hjem. Opphenget henger i stuen, og er laget av faren hennes. Her får Hulda virkelig utfolde stilen sin, vintage og romantisk!Jeg legger ut linken en gang til, slik at dere kan se mer til denne kreative bloggeren. Tusen takk, Hulda, for at du har vist oss ditt hjem, jeg ble inspirert!

8 kommentarer:

fru Pink sa...

Så fine bilder! Hun har sansen for flotte detaljer denne damen her, altså:)

Hulda sa...

Hei! Så koselig innlegget ble. :) Veldig artig å lese det du har skrevet. :)

borghild sa...

Så gøy når dere legger ut slike hjemme hos-reportasjer! Vi får jo sett noen glimt av hjemmene til vanlig også, men det blir så mye mer helhetlig og en danner seg et mye bedre bilde når en får se flere rom og flere vinkler enn til vanlig, kjempegøy!!:-)
Og badet ble kjempefint, skjønner godt at dere ikke ville bruke altfor mye penger på en midlertidig bolig. Sånn tenkte vi også, men nå har vi tenkt å bo her til vi blir gamle og gså!:-)
Ha en fin helg! Klem B:-)

Guldkant På Livet sa...

Å va roligt med ett inlägg/repotage från Hulda, hon har det så mysigt och romanstiskt och lille Tuva, en sådan go boll! Mari.

Anonym sa...

Nydelig hjem! Likte spesielt kjøkkenet :)

Lilla Blanka sa...

Åh så många fina bilder från Hulda!!!
Underbart, jag gillar hennes blogg jättemycket och så verkar hon vara en jättego person!
Kram
Mia

Dans på roser sa...

Så koselig innlegg!
Jeg likte også godt innleggene fra Bo med Barn og Gunda.
Gunda er en dame jeg ikke har oppdaget enda, så jeg må nok utforske den bloggen nå,ja. Takk for tipset! =)

Dette er virkelig en inspirerende blogg!

Butterfly sa...

Så moro. Huldas blogg er en av dem, jeg leser fast :o) Dette ble veldig bra!!