tirsdag 1. april 2008

Hjemme hos Anniche

Anniche og Annas Rom

Anniche Andersen er drivkraften bak bloggen som bærer hennes navn, i tillegg til butikken og nettbutikken Annas Rom. Anniche har blogget siden sommeren 2006, og hun har virkelig gitt av seg selv. Jeg føler liksom at jeg har blitt kjent med Anniche gjennom sidene hennes. Hun har et kjempehumør, og kommentarene hun legger ut til andre bebyggere i blogglandia kjenner jeg igjen med det samme: de er som store hyggelige smil!

Interiøret er hvitt og rent, og står i kontrast til det røde huset hun, mannen og to små barn bor i. De har sin "egen" bukt ved sjøen på Sørlandet (wow!):Fem raske:

1: Hvilke tre ord beskriver best stilen din?
Schizofren , impulsiv og allsidig! Hehe, neida. Tre ord har jeg masse problemer med kan dere skjønne! Jeg er veldig glad i det romantiske. Ellers vil jeg si at jeg liker den lyse og nordiske stilen, med elmenter av det franske (skjønner dere nå hvorfor jeg nevner ordet schizofren...) Det viktigste for meg er at: IKKE alle ting må males! Og at mine mange dyrebare skatter som har fulgt meg hele livet fortsatt får lov å gjøre det. Jeg elsker å kombinere nytt og gammelt med design.

2: Hvilket av dine møbler er du mest glad i?
Våre nydelige gamle spisestuestoler , som min mann har arvet etter sin mormor. Også min etterlengtede hvite sofa , som enkelt nok er en Ektorp.

3: Hvis du hadde ubegrensede ressurser: hva er ditt drømmehjem?

Mitt drømmehjem ligger fortsatt der det ligger i dag, men jeg kunne nok ha valgt en annen byggestil. Gjerne et gammeldags sørlandshus, med doble balkongdører som jeg kunne "vifte" med når det ble for varmt. En hage barna kunne løpe rett ut i, ikke en "styla" en. En sjarmerende hage med hengekøyer og epletrær! Hva huset angår: Det praktiske først: flere soverom på en etasje (vi har småbarn), stort vaskerom (blir de store nok?) og walk in closet til meg. Men det viktige; jeg skulle ha et "Urgammeldags-kjøkken" med peis, litt sånn hyttestemning, med langbord, og hele pakken om dere skjønner! Og det skulle ha vært stort! Der skulle jeg ha samlet mengder med gode venner på de deiligste middager. For beskjedenhets skyld kunne jeg ha trengt et lite "pool" i hagen også...

4: Hvilket nettsted er din inspirasjonskilde nr 1?

Ingen spesilelle egentlig, litt her og der! Elsker jo disse bloggrundene, men i det store og det hele elsker jeg fortsatt papirutgaver av ale verdens interiørblader! Det blir noen bunker i måneden.

5: Hvem ville du gitt frie tøyler til å dekorere ditt hjem?

Hm? Iallefall IKKE disse som holder på på TVN med oppussing på 1,2, 3. På Sørlandet har vi et stort geni hva styling angår; Connie Crossen kunne godt fått frie hender hos meg. (http://www.conniesinterior.no/ )

Vi begynner sniktitten i gangen. Her står et gammelt skap som har fått noen lag hvit maling, kjøpt på en bruktbutikk. Bordet er også kjøpt på en bruktbutikk, og den gamle stolen på et låveutsalg. For et herlig start på omvisningen!Bordet på bildet over har byttet plass siden gangbildet ble tatt. Nå er det blitt "bloggebord" i andre etasje. Speilet er virkelig pent, og ganske trendy om dagen.I stua er det det Ektorp som regjerer. De fleste kjenner kanskje denne sofaen, men for dere som ikke gjør det: det er en nytelse å både sitte i og se på denne. (Ikea.) Liker så godt det hekla teppet som er lagt i sofaen, et triks også firebarnsmamman i en tidligere repotasje benytter seg av. Vips: så har ingen make! Tenk dere å krølle beina opp her:Hvis vi ser nærmere på veggen ved vinduet, har Anniche satt tekst på veggen. Jeg tror ikke det er mange hjem som har fransk barnerim på stueveggen.Spisestuen er hvit, og har en to spektakulære element: den vakre lysekronen og en utsikt som bare er til å bli litt grønn av misunnelse av. Tenk så koselig å ha rekefest her:Mellom stua og kjøkkenet står dette skapet, som er med å gi det hvite interiøret kontrast og spenning. Jeg falt litt for muligheten for å henge sølvtøyet fremme, det var skikkelig stilig, syns jeg.Soverommet er lyst, med en hvit og gylden tapet, speilbord, franske tekstiler på lampeskjermen og Jesusbilder. Jeg syns det ser så romantisk ut her:Jeg avlsutter hjemme hos intevjuet med to bilder av stilleben som jeg syns viser Anniches "signatur" veldig godt. Jesusfiguren og bildet, de gamle bøkene, rosemønsteret og de hvite møblene er liksom bare Anniche.

Tusen takk Anniche for at du har vist frem hjemmet ditt her på de flittige, og for alle som bare MÅ ha mer: her er link til både blogg og Annas Hus en gang til. Kos dere!

9 kommentarer:

Fru Pink sa...

Mye inspirasjon her altså:) Elsker bildet fra gangen, den har liksom alt min gang ikke har;) For ikke snakke om utsikten!
Og veggord; det har jeg veldig lyst på. Noen som vet hvordan man ordner det?

Dans på roser sa...

Fru pink:
Takker for koselig kommentar i min blogg!
Så spennende blogg dere har her da!
Anniche har det griselekkert, ja det er helt klart. =)
Nydelig utsikt, sikkert et vakkert sted, et vakkert stykke Norge. =)

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Tusen takk for fine ord på min blogg! Det er helt riktig at man blir utrolig glad i dyrene man har, derfor er det hyggelig å få rosende ord om dem, så det setter jeg stor pris på :-)
Den bloggen din (deres?) ser veldig spennende ut og jeg kommer til å "bla" meg gjennom den etter at jeg har laget middag. Nå er det sulten mann og barn her (minner meg egentlig litt om de 8 ungene og pannekaka...), så det må nok prioriteres skjønner jeg!
Jeg linker til deg etterhvert, slik at jeg finner igjen siden.
Ha en fin kveld! Hilsen Britt :-)

Anniche ♥ sa...

Hei Storeflittig ;)

Tusen takk for ufattelig flott innlegg :) På alle måter . Stor klem

Bo med barn sa...

Takk for koselig kommentar fru Pink. Jeg skal vise dere noen "dråper" etterhvert:) Ikke alt er like fint å vise fram men...det var noe med skomakerens barn...var det ikke..:)

Vaskrommet står fremdeles "på hue". Skal støpe i helga. Og kjøkkenet må jeg jobbe hardt for å få med mannen min på. Men jeg klarer det nok til slutt:) Kanskje jeg viser dere litt fra kjøkkenet nå også...kanskje...

randi sa...

Fne bilder -og det blidet av hav og regnbue var knall!

Bo med barn sa...

Ah...nå følte jeg meg virkelig beæret!! Da må jeg stæsje litt mer her. Kan jeg ikke prøve å fixe litt opp her imorgen og ta noen bilder og se hvordan det havner ut..?

Jeg har jo ikke helt sånn hvit, schabby-stil jeg da... litt blandings:) Men det har dere kanskje fått med dere?

borghild sa...

Anniche har et nydelig hjem med en nydelig beliggenhet. Langenes er bare såååå idyllisk, min mann tok meg med på piknik til svabergene der den gang vi 'svermet', og det var bare så romantisk:-)
Og Storeflittig, jeg HAR faktisk rosa hammer og rosa skrutrekker, fikk meg en skikkelig god latter nå... Fikk de av min svoger til jul, og de er geniale til små hobbyprosjekter. Til de større velger jeg fortsatt den store hammeren og power tools'ene:-) Skapet er forresten fra Ikea, men ikke et kjøkkenskap, det ser nok kanskje større ut enn det er...:-)

tinemor sa...

Så fin "hjemme hos" repotasje!!!!