mandag 14. april 2008

Gaveeske

Venninna mi har nettopp hatt bursdag (grattis!), og jeg har hatt lite å finne på i det siste. Hva gjør man når man kjeder seg? Man lager noe :) Jeg er så fan av gaveesker, her har jeg laget en veldig enkel en:Esken ble laget sånn:

Jeg limte notepapir fra NMS Gjenbruk i Råde på en gammel Sphinx-eske. Jeg hadde egentlig tenkt å gå litt bananas med pynting og lage skikkelig bling, glitter og stas, men landet på denne renere versjonen istedet. Det er altså tynn glitter-tråd surret rundt lokket og bare festet med teip (Storeflittig vet hvor tråden er kjøpt i tilfelle du lurer - den er kjempekul og kan brukes til det meste). Det er kanskje litt vanskelig å se det på bildet, men det er veldig stilig :p Så har jeg limt på noen gamle knapper i en sirkel i hjørnet. For å skjule innsiden av esken, har jeg lagt litt hvitt silkepapir i bunnen, da blir det mye mer luksuriøst med det samme.

Esken fikk bare plass til den ene presangen, så den andre pakket jeg inn i det samme notepapiret, og band litt hyssing rundt. Som pynt brettet jeg en origamipapegøye fra Oriland. Papegøyen var ikke det beste valget, desverre, den passet ikke helt til å vise frem det stilige papiret jeg brukte til å brette med. Men men: gjort er gjort, spist er spist og brettet er brettet.Her er forresten kortet som jeg har laget til:Kortet er laget sånn:

Grå, litt stiv papp, tusjet med gulltusj på kantene. "Gull"hjerter er limt i hvert hjørne. Jeg limte notepapir revet i kantene oppå, og et ovalt kremhvitt papir oppå der igjen. Helt på toppen et enkelt origamihjerte, også det fra Oriland, brettet av rester av papir fra tidligere hobbyprosjekter (albumet mitt og øredobbene). Bak er et rektangulært kremhvitt papir til å skrive på. Hvis jeg skulle gjort det om igjen ville jeg nok revet det i kantene det også, det ble litt sært og stramt med rektangelet. I tillegg ville jeg nok gjort noe med det ovale papiret på forsiden - dét kunne definitivt vært gjort bedre.

Håper noen fikk litt inspirasjon til å lage innpakning og/eller kort litt mer personlig. Dette tar litt mer tid enn å bare pakke inn som vanlig, men det gir mye tilbake synes jeg. Og så lenge man tager hva man haver kan det bli både billigere og mer miljøvennlig enn kjøpepapir :)

Ønsker alle en fin uke!

11 kommentarer:

LISBETH---<-@ sa...

Var inne for å sjekke om jeg hadde husket å takke for kommentaren hos meg... det hadde jeg, men herlighet for en bloggedysleksi det var på den kommentaren. Trykkleifer på rad og rekke, jaja, lønner seg å lese igjennom hva en skriver før en trykker på den orange knappen gitt, hihi.
Ha en god uke.
Klem

Storeflittig sa...

Så stilige ting du har laget lillemor! Jeg ble ivrig, jeg, har sittet og tittet på bildene i storformat i en liten lesepause.

Må forresten gratulere deg med å være tidligere ute (trendwatch) enn alle de store designsidene der ute når det gjelder både origami og disse brettede bøkene som blir til både lampeskjermer etc.. You go girl! Du har virkelig truffet en megatrend, nå ser jeg dette på alle de gode sidene der ute!

Fru Fjeldhammer sa...

Så kreativ du har vært... ble skikkelig fint altså, venninnen din blir nok veldig glad!

Ha en fin dag allesammen!

Hulda sa...

Så stilig gaveeske og kort. Dette måtte mottaker bli glad for å få. Jeg liker så godt å bruke slikt gammelt notepapir selv også. :)

Krusedull sa...

Ja, dere kan sakene! Har en liten utfordring til dere hos meg: best og pest! God, ny uke -og lykke til1 ; )

fru Pink sa...

Knallfint! Notepapir er tingen, og gjenbruksen i Råde en venn i nøden:)Papegøyen var kjempefin - likte det papiret!

Hanna sa...

Hej och tack för din rara kommentar hos mig! Jag blev så glad!

Verkligen ett jättefint papper och härligt med annorlunda inslagning.

Hit kommer jag gärna fler gånger!

Ha en skön vecka!
Kram Hanna

Ida sa...

Heisann.
Har kikket gjennom deler av bloggen her, etter å ha oppdaget den via Mia.
Gaveesken er flott og personlig.
Finnes ikke en eneste lik. Herlig. Flotte reportasjer fra både Mia, Hulda, Anniche og GundaM.
Inspirerende damer alle sammen.
Takk for titten. :)

mali-mo sa...

Så fin gaveeske og kort du hadde laget! Så kjekt å få en gave når det er lagt ned så mye tid og omtanke bare i selve innpakningen!Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg!

Millas Mirakel sa...

Vilket fint kort du har gjort, vad duktig du är !!

kram
Camilla♥

Cathrines blogg sa...

Skikkelig stilig!!! Endelig noe jeg kan bruke alle de gamle notene mine som slenger rundt, til noe..... :o)