torsdag 1. mai 2008

Hjemme hos Paul Løwe

Her er onsdagsinnlegget som ble torsdagsinnlegg denne uken. Jeg fant plutselig på at vi skulle reise til Østfold i går ettermiddag, så jeg fikk ikke trykket på "publiserknappen" på flyet. Håper vi er tilgitt!

Paul Løwe er et norskt interiørfenomen. Det er ikke dårlig! Han har nå bosatt seg i New York, og vi har fått lov å bruke bilder fra hans hjem her på de flittige til inspriasjon til våre lesere! Hurra, og tusen tusen takk!!! Bildene er vist på d*s tidligere, og mye av informasjonen om hjemmet hans er også derfra.

Det er vel en underdrivelse å si at denne mannen er "skikkli schendis" som fru Pink så treffende sier. Og det er jo en grunn til det! Han er dyktig, han har stil og han er nyskapende. Bloggen hans: Sweet Paul, er full av bilder fra arbeidene hans, først og fremst som matstylist. Mat ser aldri så delikat ut som når han har fikset den opp. Jeg har noen kokebøker han har vært med å lage (han har 18 utgivelser på samvittigheten), det er en nytelse; sjekk bloggen hans for mer inspirasjon. Han er også en av de som står bak designernes eget julemarkedet i Oslo, snakk om driftig mann!

Det er dyrt å bo i NY, så leiligheten han deler med kjæresten Otis er ikke så stor. Knøttliten er vel kanskje det rette ordet? Hva gjør det når plassen fylles på denne måten?

Sofaen i stua er kjøpt for å matche hunden: hehe! For å unngå stygg sofa passet de på å ha en farge som absorberer de verste hundehårene. Smart. Bordet er loppisfunn, og metallstolen er funnet i gata. Jeg digger flaggputa, nesten like mye som jeg digger London. (Når skal vi reise neste gang lilleflittig?) Dyrehodet i tre er artig, og passer godt på de spennende veggene. Her er det ikke bare malt hvitt, nei! Den store lampen som svinger seg inn over bordet er en vinner i enhver stue, syns jeg.

I stua står dette bordet med noen av Pauls 50 roboter, som han har samlet på siden han var 10. I sofaen ligger bambi, som er en lampe (!), og kjøpt på Sprell i Oslo.

Soverommet har brunt sengeteppe med en pute sydd av bestemorens favorittsjal. Det lille nattbordet er en krakk, og gir en skikkelig fargeinnsprøytning til dette hjørnet. Vasen har han laget selv, og i den står favorittblomsten. Jeg liker aller best hodegavlen, den ser så posh ut!

Orange! Et display med orange gjenstander fra ebay, loppemarked og gallerier. Den "vifte" vasen er laget i papir.


Vi avslutter ved spisebordet. Stolene er Eames: neida fru Stoltenberg: de finnes ikke i ethvert hjem, og jo: de er gode å sitte i. Igjen er fargen orange, det er en farge som krever litt mot, altså, men når den kommer i såpass små doser som her blir det vakkert.

Tusen takk igjen for at vi har fått lov å se hjemmet ditt, Paul Løwe, her kommer linken en gang til.

15 kommentarer:

Anemone sa...

Alltid vært en beundrer av den mannen !!

Morsom leilighet, DET må være lov til å si, og GEVIR !! Det har han, som meg :-)

sweet paul sa...

saa flinke dere har vert.
Kjempebra.
Tusen takk

Nina sa...

En utrolig dyktig mann, veldig fin leilighet! Jeg må si at dere er kjempeflinke damer, gøy med deres kreative innslag. Fortsett som dere gjør, god klem!

Katarina sa...

Takk for inspirasjoen dere gir meg jenter!! Super flott blogg!!

fru Pink sa...

Merker at øyet liker å hvile på noe annerledes, altså! Blitt mye hvitt i hvitt etter at jeg entret denne bloggverdenen (og det er fint det!), men en nytelse å se herlig, personlig, leken, humoristisk innredning! Estetikeren i meg fryder seg! Aaaah , Plastic chair fra Ray og Charles Eames, my favorite!!

Ja, Paul er skikkli schendis, og ja, jeg ser at den uttalelsen ikke akkurat får meg til å fremstå som spesielt glup;) hehe..

Siw H. sa...

Whow,bra artikkel. Han en kjempegod i styling, har alltid beundret hans arbeid. Kjekt å se hvordan han bor, inspirerende.

Anniche ♥ sa...

Heftig , driftig og gjennomført!!

Bo med barn sa...

Lekkert, lekkert!! Er enig med Fru Pink, det er kjempegøy å se noe annet... noen som tør å gå litt utenfor "normen"!

Jeg bare elsker siden hans. Han er så dyktig!!

Lena :)

Ida sa...

ÅÅÅh vilken rolig blogg-jag kan inte slita mig från era fina roliga bilder!!! Vänliga hälsningar Ida

marie sa...

Jeg er imponert over hvor mange flotte hjem dere får presentere. Virkelig imponert

Lilleflittig: Tusen takk for jubileumshilsen i bloggen min. Jeg elsker besøk. ;-)

alvorada sa...

Storeflittig, takk for hilsen :) Min kjære drev også med capoeira da han var liten, men nå er det kun fotball (arrgh). Har lusket litt rundt på bloggen din (deres!) nå, og her er det utrolig mye fint! Elsker den lyseblå-turkise kommoden et par innlegg lengre ned. Liker også veldig godt fargene i leiligheten til fru Pink, men skulle veldig gjerne sett tapeten som ble malt over!

GundaM sa...

Ja takk og pris for at det finnes fyrer som han !
Anderledes, fargerikt og ærlig ;)

Og kjære storeflittig du hadde da ikke trengt sendt noe sjø men, men sta det er
du ;)

Fortsatt god helg til dere alle tre!

Emmeline sa...

Så gøy dette var;) Noe helt annet enn vi vanlige hvite bloggejenter med polkadotter og fransk landstil om hverandre...
Det orange stillebenet for eksempel; har aldri sett noe i den duren før!
Kjekt å få litt nye impulser selv om jeg tror det vil ta litt tid før salget av orange kitch figurer tar helt av....

Nublus blogg sa...

Tack för ett härligt reportage! Säger som så många andra; roligt att se lite färg i bloggvärlden! ;-)

Klem på er Flittige och Fru Pink!

Kardemomme sa...

Jaaaaaaaa!!!!!!! DER VAR LAMPA!!!!!!!!!Takk Storeflittig!!!!!!!!!Herregud som jeg har surfet etter den godbiten der, og så er den kjøpt i Norge attpåtil!!! Sprell er en av mine favorittbutikker, men etter at vi flyttet ut av byen er jeg ikke fullt så ofte hverken på Grünerløkka eller Majorstua! Tar en telefon dit på mandag..Det KAN jo slumpe til at de faktisk har den ennå..Muligens ikke så billig men..Hva GJØR man når man er FORELSKET!!!! haha!!!
Ser forresten at dere har funnet nydelige bambier på nettauksjon..Hva ER det som gjør at man plutselig elsker nips og bambier etter å ha hatet det i mange år! Jeg har ALDRI sett etter sånt på loppiser før, men nå er jeg jo helt vill etter det..Husker at farmors hus ble tømt og det ble spurt rundt om noen ville ha lamper og nips! NOPP!!!! Jeg ville IKKE!!! Mens NÅ derimot hadde jeg tatt i mot både ballerinalamper og barokke vaser..Husker ingen bambi hos henne..Gud som jeg gleder meg til loppesesongen!!!! Den følelsen man har når man entrer et nytt marked er helt ubeskrivelig..De helgene det er loppis i byen kjører vi fra marked til marked..Heldigvis er mannen min like hekta..Han ser ikke etter nips, men bøker da! Leter etter original-utgaver av engelskspråklig science-fiction..helst fra 60-tallet! Oi, dette ble litt langt..Håper det blir plass haha!!! Jeg lurte også på om det innlegget du spurte om på festen..Er det "ukas innlegg" du mente? Når og hvordan leverer jeg det?? Den blå lampa ER svinaktig dyr haha!!!
Kanskje man kan stjele ideen og gjøre noe ut av en enkel rislampe fra IKEA!!! Jeg er jo vant til å maltraktere det jeg kjøper der hihi!!! Ha en fin dag alle tre!
Klem fra Kardemomme :)